Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster

Helppo pasta valmistetaan porkkanasta ja pinaatista. Rapeaksi paahdettu kinkku viimeistelee annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua

Ainekset

300
g
täysjyvädurum-nauhapastaa
vettä ja ripaus suolaa
80
g
parmankinkkua
2
kpl
isoa porkkanaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1
dl
manteleita
5
dl
pieniä pinaatinlehtiä
1
kpl
luomusitruunan raastettu kuori
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Kaada isoon kattilaan runsaasti vettä ja kiehauta pastan keitinvedeksi.
  3. Lado parmankinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes kinkut ovat paistuneet rapeiksi.
  4. Kuori ja suikaloi porkkanat perunankuorimaveitsellä tai julienne-raudalla ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  5. Mausta pastan keitinvesi suolalla. Nosta pastat kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 8–10 minuuttia.
  6. Paista tällä välin porkkanat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja porkkanalastut. Paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja huuhdotut pinaatinlehdet.
  7. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta porkkanaseos sitruunankuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
  8. Siivilöi pasta keitinvedestä. Sekoita porkkanaseos pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Murenna pastan joukkoon vielä paahdettua parmankinkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (2)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Pilkunviilaaja

Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella.  Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin.  Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 t 40 min
Valmistusaika
4-6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvasieni-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
(luomu)makaroneja
3
tl
suolaa
Korvasienimuhennos
500
g
korvasieniä ryöpättynä
2
keskikokoista sipulia
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
¾
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100
g
voita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
4
kananmunaa
4
dl
kermaa
1
prk (200 g)
smetanaa
1
tl
maustepippuria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  4. Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
  6. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
  7. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
  8. Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Mansikkapasta maistuu myös viileänä salaatin tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-valkosipulipasta

Ainekset

400
g
pastaa
1/2
l
mansikoita
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
1/2
ruukkua
oreganoa
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
150
g
ilmakuivattua kinkkua viipaleina
2
palloa (à 125 g)
mozzarella -juustoa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
  2. Perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna oregano varsineen.
  3. Suolaa pastan keitinvesi(1 rkl suolaa/2 l vettä) ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi. Ota ne vedestä ja hienonna.
  4. Sekoita mansikat, valkosipuli, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola ja ilmakuivattu kinkku tarjoilukulhossa. Lisää valutettu pasta. Revi mozzarellat kahtia pastan päälle. Viimeistele ruoka mustapippurilla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Eihän tuosta pastasta puutu enää muuta kuin kapallinen mustikoita, chiansiemenet ja nyhtökaura...

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)