
Helppo pasta valmistetaan porkkanasta ja pinaatista. Rapeaksi paahdettu kinkku viimeistelee annoksen.
Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kaada isoon kattilaan runsaasti vettä ja kiehauta pastan keitinvedeksi.
- Lado parmankinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes kinkut ovat paistuneet rapeiksi.
- Kuori ja suikaloi porkkanat perunankuorimaveitsellä tai julienne-raudalla ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Mausta pastan keitinvesi suolalla. Nosta pastat kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 8–10 minuuttia.
- Paista tällä välin porkkanat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja porkkanalastut. Paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja huuhdotut pinaatinlehdet.
- Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta porkkanaseos sitruunankuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
- Siivilöi pasta keitinvedestä. Sekoita porkkanaseos pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Murenna pastan joukkoon vielä paahdettua parmankinkkua.