Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster

Helppo pasta valmistetaan porkkanasta ja pinaatista. Rapeaksi paahdettu kinkku viimeistelee annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua

Ainekset

300
g
täysjyvädurum-nauhapastaa
vettä ja ripaus suolaa
80
g
parmankinkkua
2
kpl
isoa porkkanaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1
dl
manteleita
5
dl
pieniä pinaatinlehtiä
1
kpl
luomusitruunan raastettu kuori
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Kaada isoon kattilaan runsaasti vettä ja kiehauta pastan keitinvedeksi.
  3. Lado parmankinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes kinkut ovat paistuneet rapeiksi.
  4. Kuori ja suikaloi porkkanat perunankuorimaveitsellä tai julienne-raudalla ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  5. Mausta pastan keitinvesi suolalla. Nosta pastat kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 8–10 minuuttia.
  6. Paista tällä välin porkkanat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja porkkanalastut. Paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja huuhdotut pinaatinlehdet.
  7. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta porkkanaseos sitruunankuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
  8. Siivilöi pasta keitinvedestä. Sekoita porkkanaseos pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Murenna pastan joukkoon vielä paahdettua parmankinkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1022 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Jos ikävöit mummon lihapullia, nämä papupullat osuvat maultaan lähimmäs. Mehevän herkulliset pallerot maistuvat parhaalta tomaattikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kvinoan jäähdytys ja massan tekeytyminen jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Paremmat papupullat

Ainekset

1
tlk
mustapapuja
½
dl
kvinoaa
2
salottisipulia (tai 1 keltasipuli)
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
hienonnettua persiljaa
1
dl
vegaanista juustoraastetta
2
tl
perunajauhoja
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
fenkolia
1
tl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
prk
valmista pastakastiketta
300
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Valuta ja huuhdo mustapavut ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes pavut halkeilevat. Ota pois uunista ja jäähdytä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
  2. Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kunnolla.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
  4. Laita pavut, sipulit ja mausteet tehosekoittimeen – tai käytä sauvasekoitinta – ja aja tasaiseksi. Lisää loput ainekset käsin ja tarkista maku. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 30 minuutin ajaksi.
  5. Pyöritä massasta pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele öljyllä. Paista noin 25 minuuttia.
  6. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuumenna pastakastike paistinpannulla ja lisää spagetti ja kypsät pullat varovasti joukkoon.

Vinkki! Ravintohiivahiutaleet ovat vegaanin parmesaani, ripottele halutessasi niitä pasta-annoksen päälle. Juustoisen ja pähkinäisen maun lisäksi ne nostavat ruuan ravintoarvoja.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mausteiset raakamakkarat saavat raikkaan makuparin raastetuista tomaateista. Lisää reilusti suppiksia, valkosipulia ja ripaus fenkolia, ja lautasellasi on syksyn maukkain pasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-makkarapasta

Ainekset

300
g
pastaa
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Kastike
1
l
suppilovahveroita
1
pkt (240 g)
salsiccia-raakamakkaraa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
5
isoa tomaattia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
fenkolinsiemeniä
4
rkl
tuoretta timjamia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania tai pecorinoa raasteena

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Paloittele makkara. Kuori ja hienonna valkosipulit. Ruskista makkarat öljyssä pannussa. Lisää sienet ja valkosipuli ja paista 3–5 minuuttia.
  2. Raasta tomaatit isolla terällä kulhoon. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja fenkolinsiemenet makkara-sienipaistokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpötilaa ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta.
  4. Sekoita pasta kastikkeeseen, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste ja tilkka keitinvettä ja sekoita lämpimässä pannussa niin, että juusto sulaa.

Kommentit (0)