
SERRANONKINKKU MOZZARELLA PIZZA
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita pohjan ainekset ja kohota jääkaapissa suljetussa astiassa 48h.
Kiehauta valkosipulit öljyssä, lisää tomaatit ja mausteet. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeesta riittää useampaan pizzaan. Kastike kannattaa pakastaa pienissä annospusseissa.
Tee taikinasta kaksi pohjaa venyttämällä taikinaa sormien välissä. Älä kauli. Tee pohjasta läpinäkyvän ohut ja laita leivinpaperin päälle. Aloita täyttäminen levittämällä ohut kerros kastiketta pohjalle, ripottele hieman emmentalraastetta ja levitä muutama siivu kinkkua. Pilko mozzarella n. 1cm paksuiksi siivuiksi ja levitä pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja koverra sisus pois. Pyörittele tomaatit öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pizzan päälle.
Kuumenna uuni ja pelti 250°c ja vedä pizza leivinpaperilla kuumalle pellille. Paista kunnes reunat ovat saaneett väriä. Tarjoile rucolan kanssa.