Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Pepe Willbergin päivänä Satulinnassa herkutellaan aidolla, kermaisella lohikeitolla. Maun salaisuus on rauhassa hauduteltu klassinen kalaliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 30 min liemen keittäminen

Pepen lohikeitto

Ainekset

Kalaliemi
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
porkkana
pala
palsternakkaa
pala
juuriselleriä
1
rkl
öljyä
1
kirjolohen pää ja ruodot (kidukset poistettuna)
3
laakerinlehteä
6
maustepippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
Keittoon
1
sipuli
pala
purjoa
2
porkkanaa
2
rkl
voita
500
g
kiinteitä perunoita
noin 1 1/2
tl
suolaa ja mustapippuria myllystä
3
laakerinlehteä
6
dl
kalalientä
2
dl
kuohukermaa
noin 600
g
kirjolohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kalaliemi. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää lohenruodot ja mausteet sekä valkoviini. Kiehauta ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja siivilöi liemi talteen.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota kasviksia voissa kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kalaliemi, suola, mustapippuri ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.
  4. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri kypsiä.
  5. Poista sillä aikaa lohifileistä nahka ja ruodot ja paloittele kalat. Lisää kalat keittoon kerman kanssa. Hauduta pari minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna lopuksi joukkoon runsaasti tilliä.

Vinkki! Jos käytät valmista kalalientä, vähennä suolan määrää. Ohjeen mukaan haudutetussa kalaliemessä ei ole lainkaan suolaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Pienkahvipaahtimon perustaja Svante Hampfin kesään kuuluu suolainen voileipäkakku eli sillitorttu.

”Näyttävä voileipäkakku eli silltårta on serkkujeni bravuuri, jonka he valmistavat kesäpöytäämme maalla. Kakku koristellaan aina ruohosipulinkukilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sillitorttu eli silltårta

Ainekset

75
g
voita
150
g
pehmeää mallas-ruisleipää (esim. Pågenin Tumma viettelys)
Täyte
2
liivatelehteä
1
punasipuli
1
nippu tilliä
75
g
matjessilliä (säästä 2 rkl lientä)
100
g
lasimestarinsilliä
30
g
anjovisfileitä
3
dl
kermaviiliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
2
kananmunaa
1
ruukku ruohosipulia
1
pieni punasipuli
ruohosipulin tai muita syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Kaada voisula monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan leipä. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi seokseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22 cm) leivinpaperilla ja painele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä 5–10 min kylmässä vedessä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Ota 2 rkl matjessillin lientä talteen. Leikkaa sillit ja anjovikset pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää sekaan tillisilppu, kermaviili ja tuorejuusto.
  5. Kuumenna matjessilliliemi kattilassa. Lisää puristellut pehmenneet liivatelehdet ja sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuenneet liemeen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja yhdistä sitten liemi silliseokseen. Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta.
  6. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi hyytymään.
  7. Kumoa hyytynyt kakku ylösalaisin tarjoiluvadille, niin että täyte jää piiloon leipäkuoren alle. Keitä kananmunat kovaksi (8 minuuttia), kaada vesi pois, anna kananmunien pinnan kuivua ja upota sitten jääkylmään veteen viilenemään. Kuori munat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Hienonna valkuaiset ja halutessasi myös keltuaiset haarukalla muruksi.
  8. Hienonna ruohosipuli ja kuorittu punasipuli. Koristele kakku hienonnetulla kananmunalla, ruohosipulilla ja punasipulilla. Viimeistele ruohosipulinkukilla tai muilla syötävillä kukilla ja nosta tarjolle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen yrttiliemi

Ainekset

3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
  4. Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.

Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.

 

Kommentit (0)