klo 7:06 | 5.10.2018

Tuure Kilpeläisen päivänä Satulinnassa syödään sitruunavinegretillä mehevöitettyä perunasalaattia ja tuoretta siikaa. Muusikon perunasalaattia maustaa lehdenohuiksi viipaleiksi leikattu fenkoli.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + perunoiden keittäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo
Tuuren perunasalaatti
Ainekset
500
g
kiinteitä perunoita
1
pieni
fenkoli
5
retiisiä
50
g
lehtipinaattia
Sitruunavinegretti
1/2
dl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Koristeeksi
versoja (esim. lehtikaalin)
Työvaiheet
- Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi retisiit.
- Vatkaa vinegretin ainekset yhteen isossa kulhossa. Sekoita joukkoon perunat, fenkolit, retiisit ja pinaatit. Kumoa tarjolle ja koristele versoilla.
Vinkki! Tarjoa perunasalaatti siikacevichen kanssa.