Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Tee blinien seuraksi tahna vaikka savukalasta tai katkaravuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
1 tunti 15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Perunablinit

Ainekset

300
g
jauhoisia perunoita
5
dl
maitoa
20
g
hiivaa
1
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
kermaviiliä
1,5
tl
suolaa
4
kpl
kananmunankeltuaista
4
kpl
kananmunanvalkuaista
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja raasta.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan jauhot, kermaviili, suola, keltuaiset ja perunaraaste. Lämmitä uudelleen kädenlämpöiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
  3. Paista reilun kokoisia blinejä miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät  kypsyä kunnolla. Hyvä lisuke on esimerkiksi savusilakoista, ranskankermasta, sipulisilpusta, suolasta ja pippurista sekoitettu tahna. Myös katkaravut tai jokiravunpyrstöt sopivat tahnaan silakoiden sijaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Tämä raikas ja simppeli perunasalaatti sopii niin uudenvuoden juhliin kuin juhannuspöytään. Majoneesin sijaan salaatin kastike valmistetaan tällä kertaa hapokkaasta ranskankermasta.

Voit käyttää perunasalaattiin joko kuorittuja tai kuorellisia perunoita. Muista kuitenkin pestä perunat ennen keittämistä huolellisesti, jos haluat käyttää ne kuorineen salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
nippu (50 g)
kevätsipulia
200
g
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
tl
piparjuuritahnaa
½
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
kokojyväsinappia
1
prk (35 g)
pikkukapriksia
puolikkaan
(luomu)sitruunan mehu ja kuori raastettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
½
ruukkua
persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese tai kuori perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä kokonaan.
  2. Hienonna kevätsipuli pieneksi. Sekoita ranskankerma, piparjuuritahna, kokojyväsinappi ja hunaja.
  3. Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää kastike.
  4. Kaada joukkoon hienonnetut sipulit, pikkukaprikset ja raasta salaattiin puolikkaan sitruunan kuori. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu toisesta puolikkaasta salaattiin.
  5. Lisää suolaa, mustapippuria, hienonnettu persilja ja sekoita kertaalleen ainekset tasaisesti. Tarkista maku.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Ihana resepti! Tätä reseptiä käyttäen tein myös vegeversion vaihtamalla ranskankerman kaurafraicheen (ja sitruunan limeen). Toimii!

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä yhden aineksen luksusvoi sulattaa kaikkien sydämet. Resepti on helppo, mutta ole tarkkana voin ruskistuksen kanssa. Ruskean ja palaneen voin ero voi olla pienestä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistettu voivaahto

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita puolet voista kulhoon.
  2. Laita loput voista paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes voi muuttuu ruskeaksi. Varo, ettei voi pala. Kaada se toiseen astiaan siten, että kattilan pohjalle laskeutunut sakka jää kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Yhdistä ruskistettu ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa leivän päällä tai käytä vaikkapa kalan, lihan tai kasvisten maustamiseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Paahdetut paprikat maistuvat leivän päällä ja melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena. Ne eivät tarvitse seurakseen muuta kuin laadukkaan oliiviöljyn, suolaa ja runsaasti valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Shleta eli paahdetut paprikat

Ainekset

4
keskikokoista vihreää paprikaa
2
keskikokoista punaista paprikaa
2–4
valkosipulin kynttä
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250–275 asteeseen.

  2. Laita paprikat folion päälle uunipellille. Paahda uunissa, kunnes paprikat ovat kauttaaltaan mustuneet, 15–20 minuuttia. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä.

  3. Poista paprikoista kuoret ja siemenet. Viipaloi paprikat ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Laita paprikat ja valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää öljy ja suola. Tarjoa paprikat maalaisleivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Viikonlopun pieni herkku: voinen muusi, jonka päällä on mätiä ja rapeita sipsejä. Viimeistään tämän annoksen äärellä menettää sydämensä perunamuusille.

Mäti, sipuli ja smetana ovat klassinen kolmikko. Tällä kertaa trio pääsee tuomaan juhlan tuntua kuohkeaan perunamuusiin. Sopivaa rapeutta annokseen antavat itse tehdyt perunankuorisipsit.

Tämä viiden tähden perunamuusi valmistuu yllättävän helposti. Valitse tarkoitukseen jauhoisen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Luksusmuusi ja lisukkeet

Ainekset

1
kg
perunoita (jauhoista lajiketta)
100
g
kirkastettua voita (ohje alla)
dl
(täys)maitoa
1
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
perunankuorisipsejä, mätiä, smetanaa, punasipulia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Tee kuorista sipsejä (ohje alla). Valmista kirkastettu voi (ohje alla).

  2. Keitä perunat vähässä, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.

  3. Lämmitä maito ja kerma kattilassa.

  4. Valuta perunoista vesi pois. Vatkaa voi muutamassa erässä sähkövatkaimella perunoihin. Lisää kermaseos ohuena nauhana sekoittaen, kunnes muusi on sileää. Mausta muusi suolalla ja pippurilla.

  5. Siirrä muusi tarjoiluastiaan. Koristele se perunankuorisipseillä, mädillä, smetanalla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Näin teet kirkastetun voin

Työvaiheet

  1. Mittaa 140 grammaa voita pieneen kattilaan. Sulata voi miedolla lämmöllä ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna vaalean heran laskeutua kattilan pohjalle ja kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan. 140 grammasta voita tulee noin 1 desilitra (100 grammaa) kirkastettua voita.

Perunankuorisipsit

Ainekset

5
dl
perunankuoria
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Taputtele perunankuoret talouspaperilla kuiviksi. Laita kuoret kulhoon.

  2. Lisää öljy, suola ja pippuri perunankuorten joukkoon ja sekoita hyvin. Kumoa kuoret leivinpaperille pellille.

  3. Paista perunankuoria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kommentit (7)

Vierailija

Pottumuusiin kuuluu ehdottomasti sipuli, joka lisätään raakana, pienenä hakkeena yhtä aikaa voin kanssa.

Haloo

Liikaa kaikkea joutavaa. Saa sitten vaakaa vältellä kun syö tårta på tårta kaikkea turhaa heh

Tuhat suukkoa ruustinnalta

Minä kysyisin noista oerunankuorisipseistä.  Kummat ovat parempia,  sellaiset karkeammat, jotka saadaan veitsellä vai ohuet, joita tulee kuorimaveistä käyttämällä?

Varokaa !

Otsikon mukaan tässä mmusisssa on ikävä sivuvaikutus "vie jalat alta"

Vierailija

Muuten hyvä, mutta perunoita pitää keittää 25min, jotta ovat kypsiä.

Vierailija

Mitä ihmeen luksusta tossa on, noinhan muusi tehdään normaalistikin, paitsi sitä ei vatkata sähkövatkaimella. Ja jos vielä paahdat sen voin niin saat vielä parempaa.

Vierailija

Luksusta on varmasti se, että voita ja kermaa näyttää olevan reilusti. Harvoin tavalliseen muusiin laitetaan kiloon perunoita 100 grammaa voita ja desi kermaa.