Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Tee blinien seuraksi tahna vaikka savukalasta tai katkaravuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
1 tunti 15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Perunablinit

Ainekset

300
g
jauhoisia perunoita
5
dl
maitoa
20
g
hiivaa
1
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
kermaviiliä
1,5
tl
suolaa
4
kpl
kananmunankeltuaista
4
kpl
kananmunanvalkuaista
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja raasta.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan jauhot, kermaviili, suola, keltuaiset ja perunaraaste. Lämmitä uudelleen kädenlämpöiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
  3. Paista reilun kokoisia blinejä miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät  kypsyä kunnolla. Hyvä lisuke on esimerkiksi savusilakoista, ranskankermasta, sipulisilpusta, suolasta ja pippurista sekoitettu tahna. Myös katkaravut tai jokiravunpyrstöt sopivat tahnaan silakoiden sijaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1147 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Käyttäjä24750 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

4kpl munia, 1 litra maitoo ja 1 tl suolaa. Voi laittaa kinkkukuutioita, makkaraa kuutioina, kasviksia, tomaattia, meetvurstia maun mukaan juustolla kuorutettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4hk
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Munatuuvinki

Työvaiheet

Munat ja maito ja suola sekoitetaan ja voideltuun vuokaan. Tunti paisto 200 asteessa noin tunti.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1147 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)