Suklaa ja chili ovat jännittävä yhdistelmä kastikkeessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Meksikolainen suklaakana
Ainekset
12
kpl
broilerinkoipea
2
tl
suolaa
Kastike
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
1
kpl
sipulia
2
rkl
kuivattua chilia
10
kpl
chitpole tabasco -kastiketippaa
1
dl
mahtelilastuja
1/2
dl
rusinoita
1
dl
tummaa suklaata
3
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
jauhettua kuminaa
1/2
tl
kanelia
Päälle
tuoretta korianteria
Työvaiheet
- Irrota koipipaloista nahka vetämällä, käytä talouspaperia apuna. Mausta koipipalat suolalla ja laita pataan tai kattilaan.
- Tee kastike. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Laita tehosekoittimeen kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi.
- Kaada kastike kanojen päälle. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa täysjyväriisin kanssa.