Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Suklaa ja chili ovat jännittävä yhdistelmä kastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meksikolainen suklaakana

Ainekset

12
kpl
broilerinkoipea
2
tl
suolaa
Kastike
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
1
kpl
sipulia
2
rkl
kuivattua chilia
10
kpl
chitpole tabasco -kastiketippaa
1
dl
mahtelilastuja
1/2
dl
rusinoita
1
dl
tummaa suklaata
3
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
jauhettua kuminaa
1/2
tl
kanelia
Päälle
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Irrota koipipaloista nahka vetämällä, käytä talouspaperia apuna. Mausta koipipalat suolalla ja laita pataan tai kattilaan.
  2. Tee kastike. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Laita tehosekoittimeen kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi.
  3. Kaada kastike kanojen päälle. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa täysjyväriisin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (2)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Porsaan lehtipihvit maistuvat herkullisilta bataattimurskan ja rapeiksi paistettujen ruusukaalien kanssa. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit ja sinappiset ruusukaalit

Ainekset

4
porsaan lehtipihviä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Bataattimurska
800
g
bataattia
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
neilikkaa
Sinappiset ruusukaalit
300
g
ruusukaaleja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kokojyväsinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön. Tee bataattimurska. Kuori ja paloittele bataatit 5 cm:n kuutioiksi. Siirrä bataatit kattilaan, lisää vesi ja suola. Keitä 10 –13 minuuttia.
  2. Siisti ruusukaaleista kannat ja poista huonokuntoiset lehdet. Leikkaa kaalit kiekoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaaleja ja valkosipulia pannussa öljyssä 5–6 minuuttia. Lisää sinappi ja suola.
  3. Paista pihvit pannussa voi-öljyseoksessa molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Valuta bataatit ja murskaa ne kevyesti survimella tai lusikalla painellen. Sekoita joukkoon öljy ja neilikka. Tarjoa pihvit ruusukaalien ja bataattimurskan kanssa.

Kommentit (0)

Voisiko olla mitään herkullisempaa kuin pitsa? Nämä pitsat ovat aivan taivaallisia, ihanan suolaista ja maukasta. Täytteistä suurin osa laitetaan päälle tuoreena, eikä juustoa ole liikaa vaan juuri sopivasti. Pitsa olisi oiva valinta myös uudenvuoden herkutteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kohotus 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsat ricotalla, serranokinkulla ja rucolalla

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
12
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
2
kpl
valkosipulin kynsiä
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täytteet
250
g
ricottajuustoa
50
g
kivettömiä kalamataoliiveja
1
pkt
buffalomozzarellaa
1
pkt
serranokinkkua
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita veteen suola ja öljy.
Alusta jauhot taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa lisää jauhoja, jotta taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Anna kohota vähintään kaksinkertaiseksi, noin 1,5 h.

Hienonna yrtit ja valkosipuli.
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Laita uuniin myös tyhjä pelti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile haluamasi muotoiset pitsat.
Ota kuuma pelti uunista.
Laita pellille leivinpaperi ja asettele sille pitsapohjat.
Jaa tomaattikastike pohjille, ja levitä tasaisesti.
Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit.
Laita ricotasta pieniä nokareita teelusikan avulla pitsoille.
Paista n. 15 minuuttia.

Valuta mozzarella.
Revi mozzarellaa kuumien pitsojen päälle.
Viimeistele serranokinkulla ja rucolalla.
Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Salaatinlehdestä syötävä larb gai on yksi kaikkien aikojen suosituimpia thai-ruokia. Se valmistuu nopeasti kanan jauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen jauhelihasalaatti (larb gai)

Ainekset

3
rkl
raakaa (jasmiini)riisiä
400
g
broilerinjauhelihaa
1
tl
öljyä
5
rkl
kalakastiketta
1
pieni
tulinen chili (tai 2 mietoa)
2
sitruunaruohon vartta
4
tl
ruokosokeria
1
rkl
vettä
1
limetin mehu ja kuoriraaste
1
punasipuli
Lisäksi
isoja salaatinlehtiä (esim. roomansalaatti tai cosmopolitan)
korianteria
(minttua)

Työvaiheet

  1. Paahda raaka riisi kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Murskaa teholeikkurissa tai sauvasekoittimella.
  2. Kypsennä jauheliha pannulla pienessä tilkassa öljyä, mutta älä ruskista.
  3. Viipaloi chili(t) pieneksi. Kuori ja silppua sitruunaruoho. Kuori ja viipaloi punasipuli ohueksi. Lisää kaikki jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää seokseen kalakastike, sokeri ja vesi. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita, kunnes neste haihtuu. Ripottele paahdettu riisi päälle.
  5. Tarjoa larb salaatinlehdistä yrttien kanssa.

Vinkki! Jos larbia jää yli, tee siitä seuraavana päivänä ihana kastike: sekoita joukkoon purkki kookosmaitoa ja ananaspaloja. Kookosmaito taittaa myös tulisuutta.

Kommentit (1)

Liar

Kalakastikkeen suolapitoisuus on noin 20-30g/100ml. Ohjeen mukaisessa 5rkl=75ml annostelussa ruokaan tulee suolaa 15-22,5g!

Oikeampi määrä kalakastiketta on noin 1rkl