Tämä pizza viimeistellään savulammassiivuilla ja mintunlehdillä vasta paistamisen jälkeen.
Lammaspizza
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot.
- Alusta taikina tasaiseksi. Kohota taikina liinan alla.
- Valmista tomaattikastike. Lisää aineet kattilaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Hauduta kastiketta puolisen tuntia, kunnes se on sakeaa.
- Jaa taikina neljään osaan ja kaaviloi ohuiksi, noin 20 senttiä leveiksi pyöreiksi pohjiksi. Vaihtoehtoisesti voit kaulia pohjan yhdeksi isoksi, uunipellin kokoiseksi pizzaksi.
- Nosta pohjat pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjille tomaattikastiketta.
- Ripottele juustoraaste tomaattikastikkeen päälle ja paista pizzaa 250-300 asteessa uunin keskitasolla muutama minuutti, kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet.
- Leikkaa pizzan paistuessa savulammas ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut sekä mintunlehtiä paistetulle pizzalle.