Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Kotimainen ohra sopii mainiosti broilerin lisäkkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + 1 tunti 20 minuut
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanankoipia ja parmesaaniohratto

Ainekset

1
kpl
paprikaa
1
kpl
punasipulia
2
tl
yrttimaustetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
2,5
dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
2
dl
parmesaaniraastetta
1,2
l
vettä
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kanaliemikuutiota
8
kpl
marinoituja kanankoipia
tai
4
kpl
koipi-reittä

Työvaiheet

  1. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Öljyä 2 litran vetoinen uunivuoka. Kääntele kaikki kuivat aineet, myös juustoraaste, vuoassa sekaisin. Lisää vesi-kuohukermaseos ja murennetut liemikuutiot.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla vajaa tunti. Lisää broilerinkoivet ja jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät vuokaan isoja koipi-reisiä, vaativat ne noin puolen tunnin kypsennyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota helpotettu béchamel haltuun ja teet siitä jatkossa kaikenlaista moussakasta sienimuhennoksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä broilerilasagne

Ainekset

400
g
maustamattomia broilerisuikaleita
5
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1⁄2
(punainen) paprika
1⁄2
ruukkua basilikaa
1
prk
tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1⁄2
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
8
dl
täysmaitoa
75
g
pehmeää voita
3⁄4
dl
vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 1⁄2
dl
raastettuja mietoja juustoja (esimerkiksi mozzarella)
50
g
vuohenjuustoa
1⁄2
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
1⁄2
ruukkua basilikaa
mustapippuria
Päälle
noin 11⁄2
dl
raastettua voimakasta juustoa (esimerkiksi parmesaania)

Työvaiheet

  1. Valmista broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja broilerinsuikaleita öljyssä isolla pannulla, kunnes broileri on kypsää.

  2. Hienonna paprika ja basilika joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet juustokastikkeen.

  3. Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita suurus kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoita, kunnes juusto sulaa.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  5. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan ensin broilerikastiketta, sitten valkokastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Rouhi kerrosten väleihin mustapippuria ja ripottele hienonnettua basilikaa. Jätä juustokastiketta hieman sivuun niin, että sitä riittää vielä päällimmäisen lasagnelevykerroksen pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi vielä basilikaa ja lusikoi juustoraastetta.

  6. Paista lasagnea noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

Kokki-intoilua-84

Muista suolaa riittävästi. Itsellä tuli tästä todella mauton.

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähän syksyiseen risottoon tulee kurpitsaa monessa muodossa. Rivakka sekoittaminen tekee koostumuksesta ihanan samettisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsarisotto

Ainekset

1
pieni kurpitsa (1 kg, hokkaido TAI myski)
½
dl
oliiviöljyä
50
g + 2 rkl
voita
1
ruukku
salviaa
2
rkl
vaahterasiirappia
12–15
dl
kasvis- tai kanalientä
400
g
carnaroli-riisiä
60
g
parmesaania
2
salottisipulia
dl
kuivaa valkoviiniä
1–2–3-liemi
dl
vettä
1
dl
etikkaa
½
dl
sokeria
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Leikkaa kurpitsa puoliksi ja sen jälkeen lohkoiksi. Poista siemenosa. Leikkaa terävällä veitsellä kuoret pois ja kuutioi 500 grammaa kurpitsaa samankokoisiksi paloiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. (Jätä loput kurpitsasta pöydälle odottamaan.)

  2. Valuta pellillä olevien kurpitsapalojen päälle 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla. Nosta pelti uuniin ja paahda, kunnes kurpitsa on pehmeää eli noin 30 minuutin ajan.

  3. Leikkaa odottamaan jätetystä kurpitsasta noin desilitran verran mahdollisimman pieniä kuutioita. Mittaa pieneen kasariin 1–2–3-liemen ainekset. Keitä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta pois liedeltä ja lisää kurpitsakuutiot kuumaan liemeen.

  4. Leikkaa lopusta kurpitsasta isompia kuutioita (noin 2 cm x 2 cm).

  5. Lämmitä oliiviöljyä pannussa ja ripottele siihen salvianlehdet. Anna tiristä hetki ja nosta lehdet sitten atuloiden avulla talouspaperille. Salvianlehti on valmis kun se on rapea, läpikuultava ja vihreä. Ruskeaksi muuttunut lehti on ollut liian pitkään pannulla.

  6. Lisää isot kurpitsakuutiot pannuun. Paista keskilämmöllä, kunnes kurpitsa pehmenee. Lisää vaahterasiirappi ja 2 rkl voita ja jatka paistamista, kunnes kurpitsa on karamellisoitunut rapeaksi ja kullanruskeaksi. Jätä odottamaan.

  7. Ota kurpitsapelti uunista, siirrä palat kulhoon ja kaada joukkoon muutama desilitra kasvis- tai kanalientä ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimen avulla.

  8. Lisää loppu kana- tai kasvisliemi kattilaan ja lämmitä höyryäväksi.

  9. Raasta parmesaani kulhoon. Kuori salottisipulit ja hienonna mahdollisimman pieneksi.

  10. Aloita risoton valmistus. Lisää pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota keskilämmöllä sipulia muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää riisi ja tarvittaessa vielä loraus oliiviöljyä, ja paahda riisiä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on haihtunut. Lisää sitten kauhallinen lientä ja keitä, kunnes liemi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää toinen kauhallinen ja anna imeytyä. Jatka näin 10 minuutin ajan. Lisää sitten kurpitsasose joukkoon lusikallinen kerrallaan. Maista riisiä ja jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on valmista eli riisissä on purutuntumaa, mutta se ei ole liian kovaa (noin 15–16 minuuttia). Lisää sitten vielä kauhallinen lientä. Risoton rakenne muistuttaa nyt velliä.

  11. Pyydä viimeistään tässä vaiheessa ruokailijat pöytään. Lisää raastettu parmesaani sekä voi pieninä kuutioina risoton joukkoon ja sekoita rivakasti. Voit toisella kädellä samalla heilautella pannua. Jatka näin, kunnes voi ja parmesaani ovat sulaneet, ja huomaat, että risoton rakenne on muuttunut kuohkeaksi, kiiltäväksi ja pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  12. Rakenna annokset. Lusikoi keko risottoa lautasen keskelle ja lyö kämmenellä lautasen pohjaa, kunnes riisi on levinnyt tasaisesti lautaselle. Ripottele päälle karamellisoitua kurpitsaa ja pikkelöityä kurpitsaa. Koristele rapeilla salvianlehdillä. Tarjoa heti.

  13. Tarjoile heti. Muista, risotto ei odota ruokailijaa vaan ruokailija risottoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hirmu helppo katkarapukastike valmistuu valkosipulituorejuustosta ja kuutioiduista tomaateista sillä aikaa, kun pasta kiehuu kypsäksi. Lisää ravut joukkoon vasta lopuksi, niin ne eivät sitkisty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-tomaattipasta

Ainekset

2
ps (à 180 g)
sulatettuja, kuorittuja pakastekatkarapuja
500
g
pastaa
4
tomaattia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai oliiviöljyä
2
dl
pastan keitinvettä
½
kasvisliemikuutio
1
prk (200 g)
valkosipulituorejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
lehtipersiljaa (ja chiliä)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Hienonna sillä aikaa tomaatit, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

  3. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan.

  4. Lisää puolet tomaateista, pastan keitinvesi, kasvisliemikuutio, tuorejuusto ja mausteet. Keitä, kunnes juusto sulaa.

  5. Lisää lopuksi valutetut katkaravut, kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja loput hienonnetut tomaatit ja chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Fenkolilla maustetusta salsiccia-raakamakkarasta ja tuoreista kirsikkatomaateista syntyy upea kastike pastalle. Makkarapallerot kypsyvät nopeasti, mutta varaa tomaattikastikkeen hautumiseen aikaa.

Viinisuositus: Raikas chianti on klassinen valinta tomaattisen pastan seuraan, sillä tomaatit pitävät viinin hapokkuudesta. Piccini Organic Chianti 2019, 6,48 e (0,375 l), on myös sopivan kepeä pari fenkolilla maustetun possumakkaran, salsiccian, makuihin. Viinin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarapyörykät ja spagetti

Ainekset

800
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli (varsineen)
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkaraa
Lisäksi
350
g
pastaa
sipulinvarsia, kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa
100
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tomaatit, puolita isokokoiset. Viipaloi sipuli, säästä varsi viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.

  3. Lisää tomaatit ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoitellen. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 40 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.

  4. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi. Paista makkaroihin pannussa kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun.

  5. Soseuta kastiketta sauvasekoittimella siten, että kastikkeeseen jää sattumia. Laita makkarapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

  6. Keitä tässä vaiheessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne, basilikaa ja runsas keko raastettua parmesaania kastikkeen päälle.

Kommentit (0)