Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Lohilasagne suorastaan sulaa suussa. Sitruunankuoriraaste ja mascarpone ovat loistavia kumppaneita lohelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohilasagne

Ainekset

2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipulia
1
kpl
ruukku basilikaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
3
rkl
öljyä
3
dl
kalalientä
suolaa ja mustapippuria
500
g
lohifileetä
1
prk
mascarponea
2
kpl
kananmunaa
1
tl
suolaa
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
maitoa
1
ps
emmental-juustoraastetta
1
prk
vuohenjuustoa
2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
11
kpl
lasagnelevyjä
Juustokastike

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä pannulla basilikan ja sitruunankuoren kanssa viisi minuuttia. Lisää pannulle kalaliemi ja lohipala. Keitä 5–10 minuuttia kannen alla, tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää. Ota lohi pois pannulta.
  2. Muussaa kasvikset hienommiksi. Paloittele lohi hienoksi ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pehmennä mascarpone lusikalla notkeaksi ja sekoita munien kanssa. Lisää lohikastikkeeseen. Mausta suolalla.
  3. Sulata voi kattilassa juustokastiketta varten. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa sekoitellen pari minuuttia. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Kun kaikki maito on lisätty ja kastike on kuumaa, lisää juustoraaste ja vuohenjuusto vähän kerrallaan sulamaan sekaan. Mausta ja sekoita tasaiseksi. Säästä vähän juustoraastetta kuorrutusta varten.
  4. Levitä lohikastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja sen päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle taas lohikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on vain juustokastiketta.
  5. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista lasagnea 200 asteessa uunin keskitasolla 35–45 minuuttia. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Kun päässä ei liiku ainuttakaan ruokaideaa, hummuspasta pelastaa. Valmishummuksella höystetty linguine saa ruokaisuutta ja rakennetta pannussa paistetuista kikherneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummuspasta

Ainekset

400
g
pastaa, esim. linguine tai fettuccine
1
tlk (380 g)
kypsiä kikherneitä (säilyke)
3
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sumakkia
½
tl
chilijauhetta
¼
tl
suolaa
1
rs (225 g)
hummusta
½
ruukku lehtipersijaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista sillä aikaa lisukkeet.

  2. Valuta kikherneet ja rullaa ne kuiviksi keittiöpyyhkeen välissä. Poista herneistä irronneet kuoret.

  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja lisää kikherneet. Peitä kannella ja paista keskilämmöllä välillä pannua heilutellen muutama minuutti.

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle yhdessä sumakin, chili-jauheen ja suolan kanssa. Peitä kannella ja paista 5 minuuttia.

  5. Kauhaise kattilasta desi pastan keitinvettä ja sekoita se hummuksen kanssa kulhossa. Hienonna lehtipersija ja raasta sitruunasta keltainen kuori.

  6. Valuta pasta, lisää loppu öljy ja hummus hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon paistetut kikherneet. Viimeistele pasta lehtipersiljalla ja sitruunankuorella. Purista halutessasi sitruunasta mehua pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lihaa haudutetaan uunin lempeässä lämmössä niin kauan, että se on hajoaa haarukkaan. Makunsa italohenkisen pastan kastike saa punaviinistä ja salviasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 3+ min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtönautapasta ja salvia-valkosipuliöljy

Ainekset

Noin 1,2
kg
naudan etuselkää (tai muuta luutonta pitkään hautuvaa osaa)
tl +½ tl
suolaa
1
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
1
plo (0,75 l)
punaviiniä
2
rkl
oliiviöljyä tai voita
1
tlk
tomaattimurskaa
LISÄKSI
600
g
pastaa (esimerkiksi penneä tai rigatonia)
SALVIA-VALKOSIPULIÖLJY
4
valkosipulinkynttä
1
ruukullinen salvian lehtiä
2
rkl
oliiviöljyä
PÄÄLLE
Raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Kierittele 1½ tl suolaa ja 1 tl mustapippuria lihapaloihin ja laita tiiviiseen pussiin. Kaada viini päälle ja marinoi seuraavaan päivään.

  2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Valuta liha, säästä marinadi. Kuivaa liha ja kuumenna öljy padassa. Ruskista lihapalat kahdessa erässä kauttaaltaan, lisää öljyä välissä tarvittaessa.

  3. Laita kaikki lihat pataan, kaada päälle marinadi ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta puolella teelusikallisella suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on kunnolla ylikypsää.

  4. Siirrä liha lautaselle ja revi pienemmäksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä 20 minuuttia kovalla lämmöllä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.

  5. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele lihan joukkoon. Lämmitä vielä pari minuuttia.

  6. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Irrota salvian lehdet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia noin minuutin ajan, kunnes se saa vähän väriä. Lisää salvian lehdet loppuvaiheessa.

  7. Jaa pasta lautasille ja jaa salvia-valkosipuliöljy annosten päälle. Raasta pinnalle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Metsäsienet ovat suomalaista luksusta parhaimmillaan, joten ihana pasta syntyy myös pakastetuista kantarelleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Misovoi-siitakesienipasta

Ainekset

2
pkt (à noin 250 g)
sienitäytteisiä ravioleja
250
g
siitakesieniä (tai osa enokisieniä, osterivinokkaita ja shimeisieniä)
½
dl
öljyä
2
tl
valkoviinietikkaa (tai sherryviinietikkaa)
KASTIKE
rkl
tummaa/punaista misotahnaa
75
g
pehmeää voita
LISÄKSI
6
valkosipulinkynttä
2
dl
kuohukermaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
Kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista sieniä erissä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää etikka ja anna sihahtaa. Siirrä kulhoon.

  2. Sekoita misotahna ja voi keskenään tahnaksi.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä noin minuutin ajan jäljellä olevassa öljyssä. Lisää sienet ja misovoi. Lisää myös kerma ja kiehauta sekoitellen. Keitä noin 5 minuutin ajan melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee hieman.

  4. Keitä tällä aikaa raviolit kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Kääntele pasta kastikkeeseen ja mausta pippurilla. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vegaanisen mätipastan kastike syntyy kulhossa sekoittamalla sillä aikaa, kun pasta kiehuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaanin mätipasta

Ainekset

400
g
(kananmunatonta) pastaa
1
prk (noin 200 g)
maustamatonta kaurafraichea
½
dl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
pieni sitruuna
LISÄKSI
1
rs (noin 170 g)
caviartia eli merilevämätiä
1
pieni punasipuli
LIEMI
2
rkl
vettä
2
rkl
sokeria
1
rkl
etikkaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelisipulit. Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja siirrä sivuun. Nosta punasipulit joukkoon ja anna tekeytyä, kunnes pasta on valmis.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen.

  3. Sekoita kulhossa keskenään kaurafraiche, ruohosipuli ja mausteet. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista sen mehu joukkoon.

  4. Valuta pasta ja kääntele kuuma pasta kastikkeeseen heti. Jaa lautasille, nosta päälle pikkelisipuleita ja caviartia.

Kommentit (0)