Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Lohilasagne suorastaan sulaa suussa. Sitruunankuoriraaste ja mascarpone ovat loistavia kumppaneita lohelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohilasagne

Ainekset

2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipulia
1
kpl
ruukku basilikaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
3
rkl
öljyä
3
dl
kalalientä
suolaa ja mustapippuria
500
g
lohifileetä
1
prk
mascarponea
2
kpl
kananmunaa
1
tl
suolaa
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
maitoa
1
ps
emmental-juustoraastetta
1
prk
vuohenjuustoa
2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
11
kpl
lasagnelevyjä
Juustokastike

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä pannulla basilikan ja sitruunankuoren kanssa viisi minuuttia. Lisää pannulle kalaliemi ja lohipala. Keitä 5–10 minuuttia kannen alla, tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää. Ota lohi pois pannulta.
  2. Muussaa kasvikset hienommiksi. Paloittele lohi hienoksi ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pehmennä mascarpone lusikalla notkeaksi ja sekoita munien kanssa. Lisää lohikastikkeeseen. Mausta suolalla.
  3. Sulata voi kattilassa juustokastiketta varten. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa sekoitellen pari minuuttia. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Kun kaikki maito on lisätty ja kastike on kuumaa, lisää juustoraaste ja vuohenjuusto vähän kerrallaan sulamaan sekaan. Mausta ja sekoita tasaiseksi. Säästä vähän juustoraastetta kuorrutusta varten.
  4. Levitä lohikastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja sen päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle taas lohikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on vain juustokastiketta.
  5. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista lasagnea 200 asteessa uunin keskitasolla 35–45 minuuttia. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jamie Oliverin reseptin inspiroimat pehmeät basilikagnocchit tehdään ricotta- ja parmesaanijuustoista! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
(60g)
tuuheaa basilikaa
125
g
parmesaania
1
prk (250g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
SITRUUNAVOI
1
sitruuna
4
rkl
voita
LISÄKSI
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Nami mikä pasta! Levitä keitetyt tortellonit ja ruskistetut kesäkurpitsakiekot vuokaan, revi päälle mozzarellaa ja gratinoi uunissa. Tämä, jos mikä on hurmaavinta uuniruokaa.

Huom! Tortellini vai tortelloni? Valitse kaupassa tortellonit. Ne ovat isompia ja juustoisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä tortellonigratiini

Ainekset

2
pkt (500g)
tortelloneja
2
(yht. 300g)
pientä kesäkurpitsaa
3
valkosipulinkynttä
10
salvianlehteä
3
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
2
buffalomozzarellaa
LISÄKSI
suolaa keitinveteen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi grillivastuksin. Kiehauta iso kattilallinen vettä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat 1 cm:n viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan. Revi salvian lehdet silpuksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista kesäkurpitsat muutamassa erässä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä paistetut kesäkurpitsakiekot uunivuokaan. Paista lopuksi valkosipuli ja salvia nopeasti öljyssä ja kaada ne öljyineen kesäkurpitsojen päälle.
  4. Mausta pastavesi suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä), lisää tortellonit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi tortellonit. Kaada ne vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Valuta mozzarellat ja revi ne pastan päälle.
  5. Gratinoi ruokaa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman ja alkaa kuplia.

Kommentit (0)