Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pizza bianco -tyylisestä pizzasta kypsennetään vain pohja ja kermaviilistä tehty sitruunainen kastike. Kuuma pizza täytetään kylmäsavulohella, kurkkulastuilla, rucolalla ja marinoidulla punasipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 25 min + kohottaminen 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ruispizza

Ainekset

POHJA
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1 ½
dl
vettä
1 ½
dl
vehnäjauhoja (durum)
1 ½
dl
ruisjauhoja
2
tl
oliiviöljyä
KASTIKE
½
sitruunan kuori
1 ½
dl
kermaviiliä (rasvaa 10 %)
2
tl
sitruunan mehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Täyte
puolikas
kurkku
100
g
kylmäsavulohta
tuoretta rucolaa
1
pieni punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta jauhot ja öljy joukkoon. Anna taikinan kohota noin 30 min.

  2. Marinoi punasipuli. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria.

  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kermaviili, kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kastike pizzapohjalle. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pizza alkaa ruskistua reunoilta.

  4. Höylää kurkusta pitkiä lastuja juustohöylällä. Levitä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleita, kurkkulastuja, rucolaa ja marinoitua punasipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipurilaiset

Ainekset

600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.

  2. Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.

  3. Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.

  4. Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.

  5. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.

  6. Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.

  7. Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

  8. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3407 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Fetalla ja lehtikaalilla täytetty kierreleipä sopii sellaisenaan raikkaan salaatin tai sakean kasvissopan seuraan. Fetamurujen joukossa saa olla isojakin sattumia, sillä ne pehmenevät paiston aikana juuri sopivasti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Fetakierreleivät

Ainekset

1
annos taikinaa (ks. ohje alla)
TÄYTE
100
g
lehtikaalia
1
ps (65 g)
babypinaattia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
fetajuustoa
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Valmista ja kohota taikina ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaalinlehdistä kova keskiruoti pois ja laita lehdet tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon pinaatti ja tuorejuusto, ja pyöräytä seos koneella rouheaksi tahnaksi. Murustele feta valmiiksi.

  3. Kaada taikina alustalle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapala noin 25 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa puolet täytteestä levylle niin, että toisesta pitkästä reunasta jää 1 cm:n kaistale tyhjää. Ripottele puolet fetamuruista täytteen päälle. Rullaa taikinalevy tiiviiksi pötköksi kohti tyhjää kaistaletta. Nipistele rulla huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla pitkittäin halki terävällä veitsellä, mutta jätä toinen pää ehjäksi noin 2 cm:n matkalta. Puno leipä kierteiseksi. Nipistele auki leikattu pää kiinni ja käännä se kevyesti leivän alle. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Tee toinen leipä samalla tavalla. Anna leipien kohota liinan alla 30–40 minuuttia.

  4. Voitele leivät kananmunalla. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Perusleipätaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
½
dl
öljyä
n. 12–13
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Sekoita sokeri, suola ja öljy joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Sämpylä- ja patonkitaikina saa jäädä aavistuksen pehmeämmäksi kuin leipätaikina. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia.

  2. Anna taikinan kohota liinan alla 30–40 minuuttia ja leivo sitten leiviksi, patongeiksi tai sämpylöiksi.

Hyvä terveys on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.