
Hernejauhot ovat in. Päätin siis kokeilla niitä. Valitsin monista vaihtoehdoista letut, ehkäpä siksi, että halusin löytää jotain, joka olisi koko perheen mieleen.
Proteiinipitoiset rahka-herneletut ovat mitä maistuvin väli- tai iltapala. Lettujen seuraksi sopii omena- tai puolukkasose. Ja annoksen voi viimeistellä hunajalla. Prinsessojen Kotitalous -blogin resepti.
Proteiinipitoiset rahka-herneletut
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita rahka ja kananmunat tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut yrtit ja jauhot. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista rypsiöljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi omenasoseen ja hunajan tai puolukkahillon kera.
Hernejauhoissa on melko voimakas maku, joten voit haluta säätää jauhojen määrää. Maku tulee hyvin esiin jo silloin, kun käytät 0,5 dl hernejauhoja ja 1 dl spelttijauhoja. Kokonaan gluteeniton vaihtoehto syntyy, kun käytät vain hernejauhoja.