
Kesän tullessa keitin jokavuotiseen tapaan taas kotimaisista raparpereista hilloketta. Se kun on monipuolinen lisäke mitä erilaisimpiin tarjoiluihin.
Tällä kertaa kokeilin hillokettani kotimaisen vuohenjuuston kaveriksi. Laitoin juustoa kevyesti viinietikalla suihkutetulle salaattipedille ja lisäsin päälle hilloketta. Lopuksi koristelin annokseni granaattiomenan siemenillä. Ne antoivat paitsi väriä, myös raikasta makua.
Raparperihilloke toimii erinomaisesti myös grillatun kanan lisäkkeenä. Sen maku sopii loistavasti kesäkeittiön tunnelmaan.
Raparperihilloketta ja granaattiomenaa vuohenjuuston kera
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja pilko raparperit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kuumenna sokeri kattilassa, purista joukkoon sitruunamehu ja lisää sitruunankuori. Kuumenna sekoittaen. Lisää joukkoon raparperipalat ja kuumenna, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä.
Tarjoile esimerkiksi vuohenjuuston tai grillikanan lisäkkeenä.