Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Nepalilaisen khasi ko masu -curryn voi valmistaa jogurtilla tai ilman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Khasi ko masu – nepalilainen karitsacurry

Ainekset

1
kg
karitsan- tai lampaanlihaa pienehköinä kuutioina
1/2
tl
currya
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
2
sipulia
50
g
tuoretta korianteria
(1
vihreä chili)
2
tl
rypsiöljyä paistamiseen
3 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita lihakuutiot, curry, kurkuma ja jeera kulhossa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  2. Silppua valkosipulinkynnet, sipuli sekä korianteri. Silppua halutessasi myös chili, josta on poistettu siemenet.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää pannulle maustetut lihapalat pienissä erissä ja paista, kunnes lihan pinta on saanut kauniin paisto­värin.
  4. Lisää pannulle lopuksi pilkotut valkosipuli, sipuli ja chili. Paista pari kolme minuuttia. Lisää sitten vesi. Anna hautua 5–6 minuuttia, kunnes lihapalat ovat kypsiä.
  5. Viimeistele pata hienonnetulla korianterilla. Tarjoile lämpimänä naanleivän ja basmatiriisin kanssa.

Vinkki! Voit korvata 2 dl vedestä samalla määrällä jogurttia. Silloin nimi on Swadilo Dahi Masu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri iloa salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)