Me Naiset on lisännyt 1289 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Nepalilaisen khasi ko masu -curryn voi valmistaa jogurtilla tai ilman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Khasi ko masu – nepalilainen karitsacurry

Ainekset

1
kg
karitsan- tai lampaanlihaa pienehköinä kuutioina
1/2
tl
currya
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
2
sipulia
50
g
tuoretta korianteria
(1
vihreä chili)
2
tl
rypsiöljyä paistamiseen
3 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita lihakuutiot, curry, kurkuma ja jeera kulhossa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  2. Silppua valkosipulinkynnet, sipuli sekä korianteri. Silppua halutessasi myös chili, josta on poistettu siemenet.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää pannulle maustetut lihapalat pienissä erissä ja paista, kunnes lihan pinta on saanut kauniin paisto­värin.
  4. Lisää pannulle lopuksi pilkotut valkosipuli, sipuli ja chili. Paista pari kolme minuuttia. Lisää sitten vesi. Anna hautua 5–6 minuuttia, kunnes lihapalat ovat kypsiä.
  5. Viimeistele pata hienonnetulla korianterilla. Tarjoile lämpimänä naanleivän ja basmatiriisin kanssa.

Vinkki! Voit korvata 2 dl vedestä samalla määrällä jogurttia. Silloin nimi on Swadilo Dahi Masu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1289 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-possucurry

Ainekset

2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikkopasta carbonaran maut sopivat myös puuroon. Ripaus sokeria pyöristää pekonin suolaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapuuro carbonaran tapaan

Ainekset

8
dl
täysmaitoa
3
dl
kaurahiutaleita
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
1
tl
sokeria
4
munankeltuaista
1
rkl
chiansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ko­ko ajan sekoittaen. Vispilöi kaurahiutaleet joukkoon. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Raasta parmesaani. Pilko pekoni ja paista pannussa rapeaksi sokerin kanssa.
  3. Sekoita suola ja desi parmesaaniraasteet­ta valmiiseen puuroon. Säästä loppu raaste puuron pinnalle ripoteltavaksi.
  4. Jaa puuro lautasille ja laita kunkin annok­sen päälle yksi keltuainen. Ripottele pinnalle pekonia, parmesaania ja chiansiemeniä.

Vinkki! Ennen kuin käyt puuron kimppuun, pyöräytä lusikalla pinnalle asetellut sattumat puuron joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä lasagnen nopeassa arkiversiossa ricottajuusto ja mozzarella korvaavat juustokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaralasagne

Ainekset

1
pkt (250–300 g)
tuoremakkaroita (chorizoa tai muuta mausteista makkaraa)
1
rkl
öljyä
1
prk (500 g)
basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
1
(125 g)
buffalomozzarellapallo
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
5
lasagnelevyä
Vuoan voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa tuoremakkarat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet öljytilkassa paistokasarissa.
  2. Lisää kasariin pastakastike, sokeri, suola ja mustapippuri. Tarkista maku, lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sillä valmiiden pastakastikkeiden suolaisuudessa on eroja.
  3. Revi mozzarella hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita mozzarella ja ricottajuusto yhteen haarukalla kulhossa.
  4. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm). Kaada tuoremakkarakastike vuokaan, nostele joukkoon juustotahnaa.
  5. Paloittele lasagnelevyt. Laita palat vuokaan kastikkeen sekaan niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Valuta päälle vielä öljyä. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
     

Kommentit (1)

Miika

Turha laittaa uuniin. Tekee kasarissa, eli kattila lasagne🙂