Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Korealaiset koirat ovat tulisia mutta mukavan makeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korean koirat

Ainekset

4
hot dog -sämpylää
Tuliset kurkut
½
kurkku
½
chili
2
tl
seesamiöljyä
2
tl
väkiviinaetikkaa
½
tl
hunajaa
Kimchisalaatti
1
tlk
kimchiä (korealainen hapankaali)
1
rkl
jogurttia
1
tl
hunajaa
Jauhelihatäyte
2
valkosipulinkynttä
½
chili
1
rkl
öljyä
400
g
naudanjauhelihaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
kuivattua sipulia

Työvaiheet

  1. Aloita valmistamalla tuliset kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Pilko chili pieneksi. Sekoita kulhossa öljy, etikka, hunaja ja chili. Pyöräytä kurkut mausteissa ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Tee sitten kimchisalaatti. Avaa tölkki ja valuta neste pois. Nosta kimchi leikkuulaudalle ja pilko suikaleiksi. Sekoita jugurtti ja hunaja kulhossa. Lisää kimchi ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa.
  3. Aloita jauhelihatäytteen tekeminen pilkkomalla valkosipuli ja chili pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ruskeaksi. Lisää jo ruskistuneen jauhelihan joukkoon chili, valkosipuli ja seesamiöljy.
  4. Kaada soija ja sokeri pannulle jauhelihan sekaan. Sekoita hyvin ja anna soijan keittyä kasaan.
  5. Lämmitä sämpylät. Täytä hodarit ja viimeistele kuivatulla sipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Nauti perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä. Paista joukkoon sieniä ja valitse makkaraksi ihana italialainen salciccia.

Viinisuositus: Sienillä höystetylle perunalle sopii maanläheinen punaviini. Itävaltalainen Pittnauer Blaufränkisch Heideboden 2017, 17,30 e (tilausvalikoima), on mausteisuuden ja hapokkuuden valloittava yhdistelmä. Viinin hieno rakenne toimii sekä perunan että makkaran parina. Jos...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Syksyiset makkaraperunat eli lämmin sieni-perunasalaatti ja paistetut makkarat

Ainekset

800
g
perunoita (kiinteää lajiketta)
1 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sherryviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
sieniä paloiteltuna (esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
1
salottisipuli
400
g
raakamakkaraa (esim. salsicciaa)
3
rkl
pikkukapriksia
Kastike
1
rkl
sherryviinietikkaa
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
vaahterasiirappia
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kuori ne tarvittaessa ja leikkaa tasakokoisiksi, ronskeiksi paloiksi. Laita perunat leivinpaperille pellille. Valuta päälle 1 rkl öljyä ja pirskottele myös etikka päälle. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja sekoita. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 25 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja siirappi keskenään. Valuta öljy seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  3. Puhdista sienet ja paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä pannussa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää 1 rkl öljyä ja sipuli. Kuullota, kunnes sipuli on kypsää. Laita sivuun hetkeksi.

  4. Paista makkaroita pannussa välillä käännellen noin 5–7 minuuttia tai 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  5. Valuta kaprikset. Yhdistä paahdetut perunat, sieni-sipuliseos ja kaprikset. Sekoita kastike joukkoon. Tarjoa makkaroiden kanssa.

Kommentit (0)