Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Panu Pälviä

Lähi-idästä tuleva mahammara surautetaan paahdetusta paprikasta ja manteleista. Upea levite rapeakuorisen leivän päälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mahammara

Ainekset

1/2
prk
öljyyn säilöttyä paahdettua paprikaa (250 g)
1 1/2
dl
kuorittuja manteleita
1
viipale
kaurapaahtoleipää
1/2
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
1
tl
punaista chilitahnaa
1/2
rkl
balsamiviinietikkaa
1/2
tl
juustokuminaa
suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Pane paprikat ja mantelit tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä seos tasaiseksi.
  2. Revi paahtoleipä ja kuori valkosipuli. Lisää ne paprikaseokseen. Käynnistä monitoimikone ja kaada öljy joukkoon.
  3. Mausta seos chilitahnalla, balsamiviinietikalla ja juustokuminalla. Lisää suolaa makusi mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Mausta graavisiika tänä jouluna tillin lisäksi korianterilla. Ihanan sitruunainen yrttikastike saa siian loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia + 1 vuorokausi
Vaikeustaso
Helppo

Yrttisiika

Ainekset

600
g
siikaa fileenä
2
rkl
karkeaa merisuolaa
Yrttikastike
1
sitruuna
½
ruukkua
korianteria
½
ruukkua
tilliä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperilla. Nypi selkäruodot pois. Aseta fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele fileelle tasaisesti merisuolaa. Anna fileiden suolaantua huoneenlämmössä peiteltynä kaksi tuntia.
  2. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta puolesta sitruunasta kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolisko koristeluun. Riivi korianterista ja tillistä paksuimmat varret pois.
  3. Mittaa öljy kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste ja yrtit. Lisää suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Pyyhi fileistä suola. Viillä nahka pois. Paloittele fileet annospaloiksi. Laita kalapalat purkkiin ja kaada yrttikastike päälle. Siirrä purkki jääkaappiin tekeytymään kahdeksi vuorokaudeksi.

Kommentit (0)