Me Naiset on lisännyt 1244 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Villiriisistä syntyy täyttävä salaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen villiriisisalaatti

Ainekset

2
dl
villiriisiä
2
porkkanaa
1
punasipuli
300
g
broilerin paisti- tai fileesuikaleita
1 1/2
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastiketta
200
g
herneitä (pakaste)
3
rkl
seesaminsiemeniä
3/4
ruukku minttua tai korianteria
Kastike
1
rkl
hunajaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
limetin mehu
2
tl
inkivääriraastetta

Työvaiheet

  1. Laita riisi kiehumaan puoleen litraan vettä. Keitä hiljaa poreillen 20–25 minuuttia. Lisää vettä, jos neste uhkaa kiehua kuiviin.
  2. Leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Paista broilerisuikaleet kuumennetussa öljyssä. Mausta broileri soijakastikkeella.
  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Yhdistä lämmin riisi, porkkana, sipuli ja herneet. Herneet saavat olla jäisiä. Kaada kastike ainesten sekaan ja nosta broileripalat päälle. Ripottele seesaminsiemenet ja hienonna minttu tai korianteri salaatille. Nosta ylijäänyt salaatti jääkaappiin, sillä se maistuu hyvältä myöhemminkin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Indonesialaisessa gado gado -salaatissa maistuvat maapähkinät, chili, valkosipuli ja korianteri. Valmistele gado gadon kasvikset ja kastikkeet etukäteen, niin tarjoiluhetkeen jää vain kauniisti esille laittaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gado gado -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
300
g
punakaalia
1
rs (200 g)
mung-ituja
1
ps (75 g)
babypinaattia
1
ps (250 g)
palkopapuja
½
pkt (à 100 g)
lasinuudeleita
2
dl
maapähkinöitä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
öljyä
2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
limetti
2
tl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
1
dl
sambal oelek -tahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja vuole ne kuorimaveitsellä pitkiksi lastuiksi. Suikaloi kaali. Huuhtele idut ja pinaatti. Laita porkkanasuikaleet, kaali ja idut jääveteen. Valuta pinaatti.

  2. Kiehauta 5 dl vettä pienessä kattilassa. Leikkaa pavuista kannat pois ja keitä papuja 2 minuuttia. Siirrä ne pihdeillä tai reikäkauhalla kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.

  3. Keitä nuudelit papujen keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Pidä nuudelit kylmässä vedessä tarjoiluun asti, jotta ne pysyvät irtonaisina.

  4. Jos valmistelet kasvikset ja nuudelit etukäteen, säilytä ne viileässä tarjoiluun saakka.

  5. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 1–2 minuuttia. Kaada pähkinät lautaselle odottamaan.

  6. Kuori ja suikaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulit keskilämmöllä kullanruskeiksi, pari minuuttia. Valuta talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa.

  7. Tee lisukkeet eli tempe ja maapähkinäkastike (ohjeet alla). Kastikkeen voit valmistaa myös etukäteen, esimerkiksi edellisenä päivänä.

  8. Irrota korianterin lehdet ja viipaloi chili. Valuta kylmässä vedessä olevat kasvikset
    ja nuudelit. Purista limetin mehu nuudeleille, lisää riisiviinietikka ja suola ja sekoita kevyesti.

  9. Laita salaatin osat tarjolle erikseen tai yhdistä ne kulhossa. Viimeistele annokset pöydässä valkosipulilla ja sambal oelekilla.

Vinkki Osta paahdettu valkosipuli valmiina aasialaiskaupasta tai korvaa se rapeaksi paahdetulla sipulilla.

Paistettu tempe

Ainekset

2
pkt (à 125 g)
tempeä (esim. Jalotofu)
½
dl
öljyä
2
rkl
ketjap manis -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuivaa ja viipaloi tai kuutioi tempe. Paista pannussa öljyssä rapeaksi, noin 5 minuuttia.

  2. Lisää ketjap manis pannuun ja kiehauta nopeasti niin, että kastike imeytyy tempeen. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.

Maapähkinä-kookoskastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
½
dl
kookoskermaa
3
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon.

  2. Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1244 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Australialainen makea kiivimunakas

Ainekset

4
munaa
½
dl
maitoa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
kanelia
Paistamiseen
voita
Kiivisiirappi
8
kiiviä (500 g)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta
Lisäksi
kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.

  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.

  4. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.

  5. Toista sama lopulla munakasmassalla.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kokonainen kana sopii mainiosti juhlapöytään. Valkosipulilla ja mandariinilla piristetty maustevoi pitää kanan mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen sitruskana

Ainekset

1
kukonpoika tai luomukana
suolaa
mustapippuria myllystä
1
solo-valkosipulinkynsi
2
mandariinia
100
g
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
timjamia hienonnettuna
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn.
  3. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
  4. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä.
  5. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)