Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Kuivahtanut leipä aateloi kesäsalaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Panzanella-salaatti

Ainekset

5
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
4
isoa viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa leipää
5–6
kypsää tomaattia (tai 500 g kirsikkatomaatteja)
1
kurkku
2
rkl
kapriksia
2
kesäsipulia varsineen
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
rouhittua mustapippuria
1/4
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivät noin 2 sentin kuutioiksi, hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita 2 rkl öljyä ja valkosipuli leipäkuutioihin ja levitä seos uunipellille. Paahda uunissa, kunnes kuutiot muuttuvat kullankeltaisiksi. 
  2. Lohko tomaatit, poista valkoiset osat ja siemenet ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kirsikkatomaateille riittää niiden halkaiseminen. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja sekoita ne kapristen ja tomaattien kanssa yhteen. Viipaloi sipulit varsineen salaatin joukkoon. Yhdistä loppu öljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita kastike salaattiin. Tähän asti voit valmistella salaatin etukäteen ja antaa seoksen maustua rauhassa. 
  3. Lisää leipäkuutiot ja basilikan lehdet ennen tarjoilua. 

Vinkki! Voit paahtaa leipäkuutiot myös pannulla. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipuli ja paista keskilämmöllä kunnes leivät saavat väriä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Punajuuri ja vuohenjuusto on kaksikko, johon voi aina luottaa. Kun punajuurien antaa muhia uunissa pitkään ja hartaasti, ja vuohenjuustojen päälle valuttaa hunajaa ja gratinoi ne, yhdistelmästä tulee entistä ihanampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Ainekset

800
g
punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
salaatinlehtiä (esim. babypinaattia ja versoseosta)
6–8
saksanpähkinää
400
g
vuohenjuustoa (isoa kiekkoa)
2
rkl
juoksevaa hunajaa
Kastike
2
pientä
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
1
dl
basilikanlehtiä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä ne kokonaisina uunissa, noin 1 tunti. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret. Mausta viipaleet öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. 
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna yrttien lehdet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  4. Paahda saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Kaada pähkinät pois pannusta. Rouhi jäähtyneinä.
  5. Säädä uuni 250 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto neljäksi kiekoksi ja laita uunipellille. Valuta hunajaa päälle. Paista uunissa noin 2 minuuttia, kunnes juusto lämpenee. Siirrä juustokiekot salaatti-pedille. Viimeistele salaatti punajuurilla, pähkinöillä ja kastikkeella.

Vinkki! Paista salaattiin myös sieniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Bulgursalaatissa makeiksi paahtuneet porkkanat ja bataatit yhdistetään suolaiseen fetaan. Mausteeksi appelsiinin kuorta ja mehua ja tuoreita yrttejä, viimeinen silaus manteleilla ja granaattiomenan siemenillä. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkana-bulgursalaatti

Ainekset

400
g
pieniä porkkanoita
1
keskikokoinen bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
bulguria
1
appelsiinin kuoriraaste
1
ps (50 g)
mantelirouhetta
1
pkt (230 g)
kypsiä kikherneitä
4
kevätsipulia
200
g
fetaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
minttua
4
rkl
granaattiomenansiemeniä (Pirkka)
(3
rkl
dukkah-mausteseosta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raaputa tai kuori porkkanat. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita juurekset uunipellille. Valuta öljy päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  2. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu. Sekoita kuori ja mehu sekä oliiviöljy kypsään bulguriin.
  3. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin 1 minuutti. Kaada mantelirouhe pois pannusta, ettei se pala.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Hienonna yrtit.
  5. Yhdistä juurekset, bulgur, kikherneet, kevätsipulit ja feta. Viimeistele salaatti yrteillä, manteleilla ja granaattiomenansiemenillä. Ripottele halutessasi dukkahia päälle.

Kommentit (3)

Kiinnostaa...

Paljonko tuohon tulee bulguria?

Vierailija

Työvaiheessa puhutaan appelsiinista, mutta sitä ei ole ainesosissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, puuttuvat ainekset ovat nyt paikallaan.