Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Kuivahtanut leipä aateloi kesäsalaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Panzanella-salaatti

Ainekset

5
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
4
isoa viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa leipää
5–6
kypsää tomaattia (tai 500 g kirsikkatomaatteja)
1
kurkku
2
rkl
kapriksia
2
kesäsipulia varsineen
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
rouhittua mustapippuria
1/4
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivät noin 2 sentin kuutioiksi, hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita 2 rkl öljyä ja valkosipuli leipäkuutioihin ja levitä seos uunipellille. Paahda uunissa, kunnes kuutiot muuttuvat kullankeltaisiksi. 
  2. Lohko tomaatit, poista valkoiset osat ja siemenet ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kirsikkatomaateille riittää niiden halkaiseminen. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja sekoita ne kapristen ja tomaattien kanssa yhteen. Viipaloi sipulit varsineen salaatin joukkoon. Yhdistä loppu öljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita kastike salaattiin. Tähän asti voit valmistella salaatin etukäteen ja antaa seoksen maustua rauhassa. 
  3. Lisää leipäkuutiot ja basilikan lehdet ennen tarjoilua. 

Vinkki! Voit paahtaa leipäkuutiot myös pannulla. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipuli ja paista keskilämmöllä kunnes leivät saavat väriä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannulla ruskistetussa voissa paistetut perunat ovat ihanan klassikkolisukkeen viritetympi versio. Pari suolaista anjovisfileetä, dijoninsinappi ja tuore rakuuna tuovat makuun hienostuneen silauksen. Jos haluat pannusalaatista kasvisversion, korvaa anjovisfileet aurinkokuivatuilla tomaateilla....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin pannuperunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä kiinteitä perunoita (esim. Annabella)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
25
g
voita
2
anjovisfileetä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi rakuunaa tai basilikaa
½
dl
hienonnettua ruohosipulia tai sipulinvartta
1–2
rkl
pieniä kapriksia tai vihreitä oliivirenkaita
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt perunat tarvittaessa (ohutkuorista perunaa ei tarvitse kuoria) ja leikkaa perunat puoliksi.

  2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

  3. Sulata voi isolla paistinpannulla, kuumenna hiljalleen niin kauan, kunnes voi on kinuskin väristä. Lisää anjovisfileet, perunanpuolikkaat, sipulilohkot ja valkosipulit. Paista keskilämmöllä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.

  4. Sekoita joukkoon ranskankerma, dijoninsinappi, hienonnetut yrtit ja kaprikset tai oliivirenkaat. Sekoita kevyesti nostellen sekaisin. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän vegaanisen nuudelisalaatin herkullisuus piilee seesamiöljymarinadissa, jota käytetään sekä tofun että maapähkinäisen kastikkeen maustamiseen. Kun liotat salaattiin tulevat riisinuudelit kylmässä vedessä, ne eivät kypsy yli eivätkä liimaudu yhteen. Täydellistä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-nuudelisalaatti

Ainekset

1
pkt (225 g)
riisinuudeleita
1
pkt
maustamatonta tofua
4
(500 g)
porkkanaa
1
keskikokoinen kurkku
2
avokadoa
1
ruukku
korianteria
½
ruukkua
(thai)basilikaa
½
ruukkua
minttua
Tofun marinadi ja maapähkinäkastike
½
dl
soijakastiketta
1
dl
seesamiöljyä
1
rkl
ruokosokeria
1
sitruuna
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookosmaitoa
1
punainen chili

Työvaiheet

  1. Laita riisinuudelit laakeaan kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä niin, että nuudelit peittyvät. Anna pehmetä vedessä 30 minuuttia. Valuta huolellisesti.

  2. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Sekoita kulhossa keskenään seesamiöljy, soija ja sokeri. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua ja lisää kulhoon. Kääntele tofukuutiot marinadissa ja anna maustua.

  3. Pese ja kuori porkkanat. Höylää ne kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi, kaavi lusikalla pois siemenet ja viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi lusikalla hedelmäliha kuorista. Viipaloi avokadot ja purista lopusta sitruunasta mehu avokadojen päälle.

  4. Valuta tofukuutiot marinadista kulhoon. Vatkaa marinadin joukkoon maapähkinävoi ja kookosmaito. Hienonna chili ja poista siemenet tarvittaessa. Sekoita kastike ja chili nuudeleiden joukkoon.

  5. Lisää porkkanasuikaleet ja kurkkuviipaleet nuudeleiden joukkoon käsin nostellen. Hienonna yrtit ja lisää ne joukkoon.

  6. Nosta nuudelit tarjoiluvadille. Lisää päälle avokadot ja tofukuutiot.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Karvasta, makeaa, hapokasta ja suolaista. Tässä vadelmilla ja vuohenjuustolla höystetyssä sikuri-endiivisalaatissa maut ovat täydellisessä tasapainossa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Ainekset

2
punasikuria (n. 400 g)
2
endiiviä (n. 250 g)
2
rkl
(hasselpähkinä)öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
hasselpähkinöitä
1
rs (125 g)
vadelmia
1
pkt (200 g)
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uunin grillivastus. Revi sikurit isoiksi paloiksi, halkaise endiivit.

  2. Laita öljy, etikka, siirappi, suola ja pippu­ri isoon kulhoon, sekoita kastikkeeksi. Lisää sikuripalat ja endiivinpuolikkaat sekä pähki­nät ja marjat. Sekoita hyvin.

  3. Kumoa salaatti uunipellille, murenna juus­to päälle. Paahda salaattia 5–8 minuuttia niin, että juusto alkaa sulaa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)