Perinteinen bolognesekastike muhii meheväksi uunissa.
Pasta bolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kylkipala pieniksi kuutioksi. Paista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulisilppu ja kylkikuutiot. Anna paistua pari minuuttia.
- Soseuta aurinkokuivatut tomaatit tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää jauhelihan joukkoon ja anna kastikkeen kuumentua kiehumispisteeseen. Mausta. Kaada seos pataan. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja yrtit. Sekoita hyvin.
- Laita pata uuniin, kansi päälle ja anna muhia uunissa noin 30-45 minuuttia. Kastike saa olla paksua, lisää tarvittaessa vettä. Lisää varovasti suolaa, koska kylki ja aurinkokuivatut tomaatit ovat suolaisia. Tarjoa pastan ja parmesaanin kanssa.