Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Ruokapankin löytää ruokapankki.blogspot.fi

Näistä tuli niin saamarin styrkkiä, että vieläkin tuntuu että nenästä lentää lieskat, MUTTA se oli ihan oma vika, olisi pitänyt laittaa kurkkua enempi tai wasabia vähempi... Tai oliko se ees virhe? Silti nää oli niin koukuttavia että kaikki meni kahteen naaman yheltä istumalta. Ite laitoin yhen kurkun, mutta siis jos haluut miedompia lieskoja niin laita vaikka kolme kurkkua eli teet isomman määrän kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasapi kurkut

Ainekset

1-3
kpl
kurkkuja ohuiksi viipaloituna, höylällä tulee ohuinta
1
tl
suolaa
2
rkl
seesamin siemeniä
1
rkl
riisietikkaa
2
tl
wasabia
½
tl
soijaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

 

Viipaloi kurkut ja ripottele päälle suolaa. Anna valuu liika neste pois eli noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa maustekastike eli sekoita keskenään riisietikka, wasabi, soija ja sokeri. Kuullota kuivalla pannulla seesamin siemenet, varo ettei pala.

 

Sitten vaan kun kurkut on valutettu niin kaikki sekoitetaan tarjoiluastiaan sekaisin ja herkutellaan lieskojen tai ilman lieskojen kera. Ite peukutan lieskojen puolesta :D

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1261 reseptiä.
Linkitetty 216 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset paahdetut porkkanat

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
rkl
öljyä
¾
tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia tai sumakkimajoneesia (ks. ohje)
Sumakkimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.

  3. Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.

  4. Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.

Kommentit (3)

Njam

Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.

Vierailija

25 minuutissa 200 asteessa ei porkkanoista saa vielä millään lailla repeita, 

Vierailija

Miksi kuvassa on poltettuja porkkanoita? Pilalla ovat, liian kauan tai kuumassa paahdettu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan helppo lämmin salaatti perustuu kotimaiseen luomukvinoaan, valmiiksi marinoituun valkosipuliin ja sitruunaan. Mukana rouskuvat paahdetut pähkinät tai siemenet ja versot.

Gluteeniton ja proteiinipitoinen kvinoa sopii käytettäväksi riisin tapaan. Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta sitä viljellään Suomessakin. Kotimaista luomukvinoaa löytyy helposti isojen markettien kuiva-aineosastolta.

Tärkeää on huuhdella kvinoa tiheässä siivilässä ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kvinoasalaatti

Ainekset

1
pkt (400 g)
kotimaista luomukvinoaa
1
pieni sitruuna
1
dl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
1
prk (60 g)
öljyssä marinoituja valkosipulinkynsiä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
lehtisellerinvartta
½
(n. 200 g)
parsakaali
1
suippopaprika
½
ruukku
minttua
1
rs
rouskuvaa silmusalaattia tai muita ituja

Työvaiheet

  1. Huuhdo kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kvinoa isoon kulhoon.

  2. Purista joukkoon sitruunan mehu. Paahda siemenet tai pähkinät pannussa ja lisää ne kulhoon.

  3. Kaada marinoidut valkosipulinkynnet öljyineen kvinoan päälle.

  4. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna punasipuli ja viipaloi selleri. Leikkaa parsakaalin nuput paloiksi, suikaloi myös varsi. Leikkaa suippopaprika paloiksi. Hienonna minttu.

  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi silmusalaatti tai idut.

Kommentit (1)

,,h

Kiva että ruokaohjeissa on kotimaista ja luomua. Tässäkin kvinoa sekä minttu löytyy kotimaisena, muuta sitten ei . Muuten kyllä sellainen ruoka  että maistuisi minullekin. Ulkomaan matkan korvikkeena aivan loistava.