Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Sami Repo

Tarjoa alkukeitto lasista - heti näyttää stailimmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalishotti ja basilikalla maustetut kukkakaalinnuput

Ainekset

1/2
kg
kukkakaalia
1
keskikokoinen purjo
2
rkl
rypsiöljyä
2-3
tl
vihreää currytahnaa
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
limetin mehu
2
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
(1/2
dl
vodkaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kukkakaali kahtia. Leikkaa kanta ja poista nuput. (Jos käytössä on kilon kukkakaali, säästä puolet keiton lisäkkeeksi.) Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa kuivat päät pois ja viipaloi.
  2. Kuullota purjoviipaleita öljyssä 2 minuuttia. Lisää currytahna ja kuullota vielä minuutti. Lisää vesi, liemikuutio ja kukkakaalinnuput. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes nuput ovat pehmenneet.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Terästä makua limetin mehulla, sokerilla ja suolalla. Halutessasi lisää loraus vodkaa. Sekoita ja maista. Tarjoa lisäksi kukkakaalinnuppuja.

Basilikalla maustetut kukkakaalinuput

Ainekset

1/2
kg
kukkakaalia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
vihreää currytahnaa
2
rkl
limetin mehua
1
tl
ruokosokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua basilikaa

Työvaiheet

  1. Irrota kukkakaalista kanta ja nuput. Keitä nuput vähässä vedessä napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Lisää currytahna ja valutetut kukkakaalit. Paista käännellen 3 minuuttia.
  3. Viimeistele limetin mehulla, sokerilla, suolalla ja basilikalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Herkkusienileivät
Herkkusienileivät

Iltapalaksi, illalliseksi salaatinkera, herkutteluun... toimii monessa yhteydessä ja on jumalaisen herkullista syötävää.

Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. Resepti on vuosia vanha ja aina maistuva ikisuosikki. Erityisesti pellillinen herkkusienileipiä sopii mielestäni viikonloppuun, iltapalaksi. Varoitus: näitä on pakko santsata lisää. Erittäin helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineiden hintakaan huimaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valistus + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienileivät

Ainekset

1
pkt
paahtoleipää
1
pss
herkkusienikeittoa
1
kpl
paprika
1
tlk
herkkusieniä
2
dl
kermaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Silppua paprika pieniksi kuutioiksi
2. Levitä paahtoleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että koko uuni pelti täyttyy niistä
3. Keitä herkkusienikeitto 5 desilitraan vettä
4. Kun keitto on paksua, lisää joukkoon kerma, paprika herkkusienet ja juustoraaste
5. Levitä seos paahtoleipien päälle

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)