Suvituuli Siikasaari on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 44 keittokirjaan.

Funktionaalista herkuttelua - jaettuna ystävän kanssa.

Ystävänpäivä. Vaaleanpunaista, suklaista, kukkia. Yhteistä aikaa. Musiikkia ja taiteita.Raakakakku. Lämpimän suklainen pohja, kermainen makea täyte ja päällä raikasta marjaa. Värit. Kerrokset. Hyvä fiilis. Jakaminen. Puhtaat raaka-aineet. Siitä on Valentinuksen rakkauskakku tehty. Mikä muukaan sopii tähän keväiseen tunnelmaan ja rakkauden juhlaan – jota muuten sopii ylistää joka ikinen päivä. Laita Sebastien Tellierin Love- kappale soimaan ja nauti ihanista aidoista, tuoreista ja hyvää tekevistä herkuista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
3-4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valentinuksen raakakakku

Ainekset

Pohja
2
dl
parapähkinää
12
kivetöntä tuoretta taatelia
3
rkl
raakakaakaojauhetta
0,5
tl
vaniljajauhetta
hyppysellinen hyvälaatuista merisuolaa
Täyte
3
dl
liotettuja cashew-pähkinöitä
2
dl
Kara-merkkistä kookoskermaa
3
tl
hunajaa
1
kypsä banaani
hyppysellinen kardemummaa
hyppysellinen kanelia
0.5
tl
vaniljajauhetta
1
dl
sulaa kaakaovoita
1,5
dl
sulaa kookosöljyä
1
tl
soijalesitiiniä
1
tl
riisinlesejauhetta (tocotrienols)
Marjakreemi
2
dl
marjoja (käytin vadelmaa)
2
tl
psyllium
banaani
1
rkl
chia-siemeniä
4
rkl
sulaa kookosöljyä

Työvaiheet

Valmista ensin pohja. Hienonna parapähkinät monitoimikoneessa. Lisää kivettömät taatelit ja anna pyöriä niin kauan, kunnes massasta irtoaa rasvaa ja tahmea koostumus alkaa muodostua. Lisää muut ainekset. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuokaan ja taputtele massa vuoan pohjalle. Valmista täyte, mutta nuole ensin sormet. Mums.

Huuhtele lävikössä muutamia tunteja lionneet aidosti raaka- sekä luomulaatuiset cashew-pähkinät ja kaada ne blenderin pohjalle. Surruttele pähkinöitä silkkiseksi valkoiseksi massaksi lisäten pikkuhiljaa kookoskermaa ja ihan vähän vettä (noin yksi ruokalusikallinen) – älä kuitenkaan käytä liikaa vettä ettei seoksesta tule liian vetistä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi sulaneet rasvat. Surruttele seos tasaiseksi massaksi ja lisää lopulta sulatettu kaakaovoi ja sulatettu kylmäpuristettu neitsytkookosöljy. Tarkista makeus. Eikös olekin ihanan silkkistä ja makeaa. Kaada täyte vuokaan, napauta vuokaa pari kertaa pöydällä, jotta mahdolliset ilmakuplat tulevat pintaan. Laita pakkaseen jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella marjakreemi ja anna turvota noin kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat seoksen kakun päälle. Anna koko kakun jähmettyä pakkasessa ainakin pari tuntia. Irrota vuoasta ja laita kauniisti tarjolle. Muista koristella mielesi mukaan! Itse tykkäsin tällä kertaa vaahdottaa jääkaappikylmää Kara-kookoskermaa, jonka maustoin hunajalla ja vaniljajauheella. Laitoin myös tuoreita vadelmia ja join kuuman kaakaon kaverina. Nam!

Kommentit (1)

Jane Doe
Seuraa 
Liittynyt19.2.2015

hei,
Olethan tietoinen että parapähkinät sisältävät runsaasti seleeniä ja tuosta pähkinämäärästä voi saada yliannostuksen.
"Seleeni
Parapähkinä on poikkeuksellinen seleenin lähde, parapähkinässä on seleeniä 19,2 mikrogrammaa/g.
Saantisuositus: 46 mikrogrammaa/pv/2000 kcal
Turvallisen saannin yläraja: 300 mikrogrammaa/pv.
Suomalaisten seleenin saanti on yleensä riittävää. Poikkeuksena ovat pelkästään luomuruokaa syövät, sillä luomuviljelyssä ei käytetä seleenirikastettuja lannoitteita kuten tavanomaisessa viljelyssä.
Yksi parapähkinä riittää tyydyttämään yksin päivittäisen seleenin tarpeen, sillä se painaa keskimäärin 4 grammaa ja siinä on 76,7 mikrogrammaa seleeniä. Kahden parapähkinän syöminen päivässä nostaa elimistön ”seleenitasoja” yhtä paljon kuin 100:n mikrogramman seleentitabletti (1).
Jos syö 4-5 parapähkinää päivässä, turvallisena pidetyn 300 mikorgramman raja ylittyy. Ensimmäinen liikasaannin oire on usein metallin maku suussa.
Muissa pähkinöissä ei ole likimainkaan parapähkinän vertaa seleeniä, joten niitä voi käyttää huoletta. Parapähkinän liikakäyttöä vastaan puhuu myös sen melko korkea radium-pitoisuus (2).
Liiallisen saannin vaarallisemmista haitoista voit lukea täältä
http://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/

Lähde: http://www.pronutritionist.net/voiko-hyvia-ravintoaineita-saada-liikaa/

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mansikat makeuttavat karviaisvispipuuron, jossa maistuu myös tuore sitruunamelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-karviaisvispipuuro

Ainekset

2
dl
tuoreita mansikoita
2
dl
karviaisia
½
ruukku sitruunamelissaa
1
l
vettä
dl
mannasuurimoita
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Perkaa ja lohko mansikat kattilaan. Lisää karviaiset, sitruunamelissa ja 2 dl vettä. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu.

  2. Laita siivilä kulhon päälle ja kaada seos siivilään. Painele marjoja siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut.

  3. Kuumenna 8 dl vettä ja siivilään jäänyt marjasose kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  4. Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aasialaiset mausteiset kurkut onnistuvat myös kesäkurpitsasta. Tarjoa korealaiset kesäkurpitsat hodareiden lisäkkeenä tai osana bibimbapia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kesäkurpitsat

Ainekset

1
(n. 300 g)
kesäkurpitsa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
gochujang-tahnaa
2
tl
ruokosokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi ohuiksi puolikuiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita etikka, seesamiöljy, gochujang, sokeri ja valkosipuli kulhossa keskenään.

  3. Valuta kesäkurpitsoista neste pois ja puristele ne kuiviksi. Kääntele kesäkurpitsat varovasti mausteseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa peitettynä 30 minuuttia.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää ne kesäkurpitsan joukkoon ennen tarjoamista.

Vinkki Gochujang-tahnaa myydään marketeissa. Voit myös käyttää gochugaru-chilijauhetta.

Kommentit (0)