Suvituuli Siikasaari on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Funktionaalista herkuttelua - jaettuna ystävän kanssa.

Ystävänpäivä. Vaaleanpunaista, suklaista, kukkia. Yhteistä aikaa. Musiikkia ja taiteita.Raakakakku. Lämpimän suklainen pohja, kermainen makea täyte ja päällä raikasta marjaa. Värit. Kerrokset. Hyvä fiilis. Jakaminen. Puhtaat raaka-aineet. Siitä on Valentinuksen rakkauskakku tehty. Mikä muukaan sopii tähän keväiseen tunnelmaan ja rakkauden juhlaan – jota muuten sopii ylistää joka ikinen päivä. Laita Sebastien Tellierin Love- kappale soimaan ja nauti ihanista aidoista, tuoreista ja hyvää tekevistä herkuista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
3-4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valentinuksen raakakakku

Ainekset

Pohja
2
dl
parapähkinää
12
kivetöntä tuoretta taatelia
3
rkl
raakakaakaojauhetta
0,5
tl
vaniljajauhetta
hyppysellinen hyvälaatuista merisuolaa
Täyte
3
dl
liotettuja cashew-pähkinöitä
2
dl
Kara-merkkistä kookoskermaa
3
tl
hunajaa
1
kypsä banaani
hyppysellinen kardemummaa
hyppysellinen kanelia
0.5
tl
vaniljajauhetta
1
dl
sulaa kaakaovoita
1,5
dl
sulaa kookosöljyä
1
tl
soijalesitiiniä
1
tl
riisinlesejauhetta (tocotrienols)
Marjakreemi
2
dl
marjoja (käytin vadelmaa)
2
tl
psyllium
banaani
1
rkl
chia-siemeniä
4
rkl
sulaa kookosöljyä

Työvaiheet

Valmista ensin pohja. Hienonna parapähkinät monitoimikoneessa. Lisää kivettömät taatelit ja anna pyöriä niin kauan, kunnes massasta irtoaa rasvaa ja tahmea koostumus alkaa muodostua. Lisää muut ainekset. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuokaan ja taputtele massa vuoan pohjalle. Valmista täyte, mutta nuole ensin sormet. Mums.

Huuhtele lävikössä muutamia tunteja lionneet aidosti raaka- sekä luomulaatuiset cashew-pähkinät ja kaada ne blenderin pohjalle. Surruttele pähkinöitä silkkiseksi valkoiseksi massaksi lisäten pikkuhiljaa kookoskermaa ja ihan vähän vettä (noin yksi ruokalusikallinen) – älä kuitenkaan käytä liikaa vettä ettei seoksesta tule liian vetistä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi sulaneet rasvat. Surruttele seos tasaiseksi massaksi ja lisää lopulta sulatettu kaakaovoi ja sulatettu kylmäpuristettu neitsytkookosöljy. Tarkista makeus. Eikös olekin ihanan silkkistä ja makeaa. Kaada täyte vuokaan, napauta vuokaa pari kertaa pöydällä, jotta mahdolliset ilmakuplat tulevat pintaan. Laita pakkaseen jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella marjakreemi ja anna turvota noin kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat seoksen kakun päälle. Anna koko kakun jähmettyä pakkasessa ainakin pari tuntia. Irrota vuoasta ja laita kauniisti tarjolle. Muista koristella mielesi mukaan! Itse tykkäsin tällä kertaa vaahdottaa jääkaappikylmää Kara-kookoskermaa, jonka maustoin hunajalla ja vaniljajauheella. Laitoin myös tuoreita vadelmia ja join kuuman kaakaon kaverina. Nam!

Kommentit (1)

Jane Doe
Seuraa 
Liittynyt19.2.2015

hei,
Olethan tietoinen että parapähkinät sisältävät runsaasti seleeniä ja tuosta pähkinämäärästä voi saada yliannostuksen.
"Seleeni
Parapähkinä on poikkeuksellinen seleenin lähde, parapähkinässä on seleeniä 19,2 mikrogrammaa/g.
Saantisuositus: 46 mikrogrammaa/pv/2000 kcal
Turvallisen saannin yläraja: 300 mikrogrammaa/pv.
Suomalaisten seleenin saanti on yleensä riittävää. Poikkeuksena ovat pelkästään luomuruokaa syövät, sillä luomuviljelyssä ei käytetä seleenirikastettuja lannoitteita kuten tavanomaisessa viljelyssä.
Yksi parapähkinä riittää tyydyttämään yksin päivittäisen seleenin tarpeen, sillä se painaa keskimäärin 4 grammaa ja siinä on 76,7 mikrogrammaa seleeniä. Kahden parapähkinän syöminen päivässä nostaa elimistön ”seleenitasoja” yhtä paljon kuin 100:n mikrogramman seleentitabletti (1).
Jos syö 4-5 parapähkinää päivässä, turvallisena pidetyn 300 mikorgramman raja ylittyy. Ensimmäinen liikasaannin oire on usein metallin maku suussa.
Muissa pähkinöissä ei ole likimainkaan parapähkinän vertaa seleeniä, joten niitä voi käyttää huoletta. Parapähkinän liikakäyttöä vastaan puhuu myös sen melko korkea radium-pitoisuus (2).
Liiallisen saannin vaarallisemmista haitoista voit lukea täältä
http://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/

Lähde: http://www.pronutritionist.net/voiko-hyvia-ravintoaineita-saada-liikaa/

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.