Sinnen tuulihatun valkosuklaamoussessa maistuu myös laku.
Vadelmasorbetti
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta sitruunamehu, glukoosi, sokeri ja vesi. Lisää liivate.
- Poraa joukkoon vadelmapyre.
- Pakasta. Sekoittele välillä.
Sinnen tuulihatun valkosuklaamoussessa maistuu myös laku.
Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.
Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.
Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.
Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.
VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.
Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.
Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.
Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.
Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.
Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.
Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.
Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.
Ladataan...