
Maailman helpoin vegeruoka! Valitse itsellesi mieluisia vihanneksia, höyrytä nopeasti pehmeiksi. Nauti paistetun kananmunan ja juustoripauksen kanssa.
Olen yrittänyt tänä vuonna syödä vähän tavallista enemmän kasviksia, etenkin vihreitä vihanneksia. Olen ehkä vähän terveysbuumin uhri. Mistään hurahduksesta ei ole kyse, mutta olen tässä lehtikaalikokeilujeni aikana oikeastaan oppinut pitämään sen mausta. Ja kyllä se vain totta on, että vihreää syömällä tulee hyvä fiilis.
Vihantakokeilujeni myötä olen tutustunut myös "uusiin" kypsennysmenetelmiin. Aiemmin esimerkiksi höyrytys on omalta osaltani jäänyt wonton-nyyttien valmistamiseen.
Mutta höyrytyshän on superkätevä (ja nopea) tapa saada pöytään vihreää ruokaa!
Tämä lehtikaali-pinaattihöystö on valmis alle 10 minuutissa. Se on maukas lisuke esimerkiksi kalaruualle, mutta menee kananmunan ja juuston kanssa kepeästä ateriasta sellaisenaankin.
Käytin pohjana tätä Spoon Universityn ohjetta, mutta lisäsin valkosipulia ja limeä, koska pidän niistä niin kovasti.
Vihantapuolelta pannuun voi valikoida tuotteita sesongin ja mielitekojen mukaan. Oikein odotan jo punajuuriaikaa, kun pääsen tekemään vihantapannua naateista!
Höyrytettyjä vihreitä kasviksia ja kananmunaa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy isohkossa kannellisessa paistokasarissa tai kattilassa. Revi lehtikaalista kovat ruodit pois ja riivi lehdet käsin suikaleiksi. Raasta valkosipulinkynnet. Nakkaa valkosipuli ja lehtikaalisuikaleet pannuun. Paistele muutama minuutti kahdella puulastalla nostellen.
- Kaada vesitilkka pannuun ja heitä pinaatti perään. Pane kansi paistokasarin päälle ja höyrytä pari minuuttia, kunnes pinaatti on painunut kasaan.
- Kun vihanta höyryttyy, paista toisessa pannussa pari kananmunaa sunny side up eli vain toiselta puolelta. Keltuaisen pitäisi jäädä juoksevaksi.
- Kokoa annokset. Jaa vihannekset lautasille. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Raasta sekaan vähän parmesaania tai murenna nokare fetaa. Aseta kananmuna päälle. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä, jos tahdot.
Vinkki: Vihannesten sekaan voi hyvin panna myös siemeniä (auringonkukansiemenet ja seesaminsiemenet toimivat ainakin). Vihantana voi käyttää oikeastaan mitä vain, itse aion kokeilla tätä ruokaa mangoldista tehtynä.