
Tämä pasta on niin hyvä, että sen takia viitsii sotkea itsensä punajuureen jopa arki-iltana.
Pinkki punajuuripasta
Ainekset
Työvaiheet
- Pane pastavesi kiehumaan. Mausta reilusti suolalla.
- Sulata voi kattilassa. Lisää pieneksi pilkotut sipulit ja kuullottele miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.
- Kuori ja raasta punajuuret. Lisää sipulien sekaan. Paista viitisen minuuttia. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
- Kippaa pasta kiehuvaan veteen viimeistään tässä vaiheessa.
- Kaada valkoviini sipuli-punajuuriseokseen. Laita kansi päälle ja anna muhia miedolla lämmöllä, kunnes pasta on melkein kypsää, noin 7 minuuttia.
- Lisää vihannesseokseen ranskankerma ja Aura. Sekoita. Itse en jaksa koskaan murentaa Auraa etukäteen, vaan painelen sen ronskisti kauhalla muhjuksi.
- Mausta kastike tilkalla viinietikkaa. Sherryviinietikka on voittajan valinta, mutta muutkin etikat käyvät. Myös sitruunamehu käy mainiosti.
- Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen, jos pinkki annos ei hätkäytä. Jos haluat nätimmän setin, annostele pasta lautasille ja lusikoi soosia päälle, niin punajuuri ei värjää pastaa.
- Koristele paahdetulla sipulilla ja rucolalla. Jos juhlituttaa, pieni tilkka tryffeliöljyä viimeistelee pastan tosi maukkaaksi!