-Timo- on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Suklainen mutta tulinen. Pehmeä mutta särmikäs. Chili-suklaakakku on maailman ihanin kakku, joka hurmaa lempeällä lämmöllään. Ota resepti talteen ja tee siitä oma salaisuutesi!
Reseptissä käytetty Buga´s vadelma-appelsiini chili kastike saatavilla: K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Mustapekka, K-Citymarket Ruoholahti, K-Citymarket Tammisto.

 

...kuin luotu yhteen suklaan kanssa. Atsteekit keksivät ensimmäisinä yhdistää kaakaopavut ja chilin hurmaavan tuoksuvaksi suklaajuomaksi, josta eurooppalaiset myöhemmin sovelsivat omat versionsa. Nykyisin suklaa ja chili ovat suosittu yhdistelmä ympäri maailmaa – myös Suomessa. Chilin ja suklaan yhdistelmällä kannattaa hakea potkua esimerkiksi suklaakakkuhin ja muffinseihin, cookieihin ja jopa jäätelöön

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Kohtalainen

Syntinen Vadelma-Chili Suklaafondant

Ainekset

100
g
voita
100
g
Tumma suklaa
5
kpl
kananmunia
100
g
Fariini sokeri
25
g
kaakaojauhetta
1,5
rkl
vehnäjauhoja
20
g
mantelirouhetta
3
rkl
Buga´s vadelma-appelsiini chili kastike

Työvaiheet

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, tai varoen kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää Buga´s vadelma-appelsiini chilikastike ja mantelirouhe. Sekoita kevyesti, anna seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri erittäin ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja vehnäjauho. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaa ja sekoita kevyesti nostellen nuolijalla.

Lisää jauhoseos siivilän läpi ja nostele sekaan kevyesti nuolijalla. Annostele n.1dl taikinaa hyvin voideltuihin vuokiin, voit käyttää myös kahvikuppia.  Jätä 1/3 osa vuokaan varaa suklaakakun kohoamiselle. Anna suklaakakkujen levätä hetki kylmässä ennen kuin paistat ne.

Paista 180 astetta (kiertoilma) n.10-15 min. Kakku saa jäädä hieman valuvaksi sisältä. Kumoa chili-suklaakakut ja tarjoile heti kuumana, vaikkapa kermaisen vaniljajäätelön ja Buga´s vadelma-appelsiini kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)