Suklainen mutta tulinen. Pehmeä mutta särmikäs. Chili-suklaakakku on maailman ihanin kakku, joka hurmaa lempeällä lämmöllään. Ota resepti talteen ja tee siitä oma salaisuutesi!
Reseptissä käytetty Buga´s vadelma-appelsiini chili kastike saatavilla: K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Mustapekka, K-Citymarket Ruoholahti, K-Citymarket Tammisto.
...kuin luotu yhteen suklaan kanssa. Atsteekit keksivät ensimmäisinä yhdistää kaakaopavut ja chilin hurmaavan tuoksuvaksi suklaajuomaksi, josta eurooppalaiset myöhemmin sovelsivat omat versionsa. Nykyisin suklaa ja chili ovat suosittu yhdistelmä ympäri maailmaa – myös Suomessa. Chilin ja suklaan yhdistelmällä kannattaa hakea potkua esimerkiksi suklaakakkuhin ja muffinseihin, cookieihin ja jopa jäätelöön
Syntinen Vadelma-Chili Suklaafondant
Ainekset
Työvaiheet
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, tai varoen kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää Buga´s vadelma-appelsiini chilikastike ja mantelirouhe. Sekoita kevyesti, anna seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri erittäin ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja vehnäjauho. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaa ja sekoita kevyesti nostellen nuolijalla.
Lisää jauhoseos siivilän läpi ja nostele sekaan kevyesti nuolijalla. Annostele n.1dl taikinaa hyvin voideltuihin vuokiin, voit käyttää myös kahvikuppia. Jätä 1/3 osa vuokaan varaa suklaakakun kohoamiselle. Anna suklaakakkujen levätä hetki kylmässä ennen kuin paistat ne.
Paista 180 astetta (kiertoilma) n.10-15 min. Kakku saa jäädä hieman valuvaksi sisältä. Kumoa chili-suklaakakut ja tarjoile heti kuumana, vaikkapa kermaisen vaniljajäätelön ja Buga´s vadelma-appelsiini kastikkeen kanssa.