Kesä on erilaisten eväsretkien ja pitkien automatkojen aikaa. Paras hetki jokaisella matkalla on se, kun eväskorit avataan. Valitse suosikkisi Sopan parhaiden eväsherkkujen joukosta! 

1. Vaihda perinteinen eväsleipä wrappiin

Kääräisimme klassikkoleivän vaihteeksi wrapiksi. Club sandwich -wrap on supermaukas kokonaisuus, ja mikä parasta: rullan kanssa syntyy vähemmän sotkua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Club sandwich -wrapin ohjeen löydät tästä. Jos kalkkuna ei maistu, kokeile vaikkapa lohi-rieskarullia tai kasvis-halloumiwrappeja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Muovirasia on ystävä

Erilaiset salaatit ovat piknik-tarjottavien ykkösluokkaa, sillä ne on helppo pakata mukaan suuriin muovirasioihin. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti yksi Sopan suosituimmista ohjeista, Nigellan couscous-halloumisalaatti. Se valmistuu vartissa ja maistuu myös kylmänä, lupaamme!

Couscous-halloumisalaatin ohjeen löydät täältä. Kokeile myös linssi-fetasalaattia tai chorizo-perunasalaattia (kesällä tietenkin uusista perunoista!).

3. Kolmen raaka-aineen ihme

Tässäpä aikamoinen superohje: vegaaninen, gluteeniton ja hetkessä valmistuva herkkupala. Omena-maapähkinäeväs jäljittelee kerrosleipää ja yllättää erilaisilla tekstuureilla: raikasta hedelmää, täyteläistä maapähkinävoita ja rapeaa mysliä. 

Omena-maapähkinäevään ohjeen löydät täältä

4. Dippi ei ole vain sipseille

Skippaa roskat ja ruokailuvälineet: tässä ohjeessa dippi ja vihannekset ovat kätevästi samassa purkissa. Syömisen jälkeen kierrä kansi kiinni ja kiikuta kotiin pestäväksi. Jos reseptin hernedippi ei ole mieleesi, kokeile tilalle vaikkapa hummusta. 

Dippipurkkien ohjeen löydät täältä, ja hummuksen täältä.

5. Patukkaa antaa energiaa

Kaupan välipalapatukat kalpenevat itse tehtyjen rinnalla. Näissä valkosuklaa-myslipatukoissa valkosuklaa paahtuu uunissa ihanan karamelliseksi. 

 Valkosuklaa-myslipatukoiden ohjeen löydät täältä. Hyviä vaihtoehtoja retkelle ovat myös pähkinäiset puhtipalat sekä kookoksen makuiset raakapallot

Sisältö jatkuu mainoksen alla