Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Anna Huovinen ja Panu Pälviä

Tässä neljä lihapullaohjetta, joita Soppa365:n kävijät rakastavat. Nappaa ideat käyttöösi!

1. Amerikanitalialainen klassikko

Maukas tomaattkastike, muhevat lihapullat ja spagetti, joka imaisee liemen maut. Tämä lihapullapasta ei jätä toivomisen varaa. Mikä parasta, lihapullasoosi kypsyy uunissa, joten käryn sijaan keittiön täyttää vieno tomaattinen tuoksu. Mahtava vierasruoka siis.

Käsittele ensin kirsikkatomaatit, valkosipulinkynnet ja sipulit paahtumaan uuniin ja valmista sillä aikaa lihapullamassa. Pullien muhevuuden salaisuutena on jauhelihan joukkoon puristettu raakamakkara. Makuun voit vaikuttaa sillä, kuinka mausteista raakamakkaraa valitset.

Kun lihapullat paahtuvat uunissa, keitä iso nippu spagettia, jonka voit pyöräyttää vuoan joukkoon. Sitten pöytään! Koska lihapullia tulee väistämättä paljon, voit kutsua isonkin porukan jakamaan tämän vuoallisen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lihapullapastan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2. Mehevimmät broileripullat miesmuistiin

Nyt voit unohtaa korppujauhot kaappiin. Näiden broileripullien mehevyyden takaa turkkilainen jogurtti, jonka lisäksi massaan tarvitaan vain yksi kananmuna ja mausteita. Pullat ovat kymmenessä minuutissa valmiita pannulle, ainakin jos saat apua niiden pyörittelyyn. Muotoilunkin voi tehdä rennosti, sillä aavistuksen littanoiksi jätetyt pullat ovat paitsi hauskannäköisiä, myös helpompia paistaa.

Ras el hanout antaa broileripullille tyylikkään, kevyesti mausteisen maun. Jos pidät vahvemmasta, voit lisätä mausteseoksen määrää ja ripauttaa massaan myös juustokuminaa ja/tai jauhettua korianteria.

Ikisuosikki toimii aina. Nuudelit, kasvisvokki, couscous ja soosi – lisukkeet voit valita päivän fiiliksen mukaan.

Broileripullien ohjeen löydät täältä.

3. Lihapullat, jotka räjäyttivät somen

Tämä yrttilihapullien ohje kuumensi taannoin somen ja pannut eri puolilla Suomea. Eikä ihme! Smetananokare lihapullamassassa voi kuulostaa pieneltä jutulta, mutta tekee ratkaisevan eron perinteisiin lihapulliin. Koska smetanassa on runsaasti rasvaa, raastettu sitruunankuori ja reilu kasa yrttisilppua antavat makuun raikasta vastapainoa.

Näidenkään lihapullien tekoon ei tarvita korppujauhoja, joten ne ovat gluteenittomia. Lisäksi voit unohtaa myös kananmunan. Kunnon paistopinta saa  murean pehmeät lihapullat loistamaan muusin rinnalla.

Yrttilihapullien ohjeen löydät täältä.

4. Jättisatsi laatulihapullia

Kilo pihvikarjan jauhelihaa, olutta, valkosipulia ja worcesterkastiketta. Juhlien takuuvarmat hittilihapullat syntyvät tällä ohjeella. Maku ei ole ainoa syy, joka saa lihapullat häviämään pelliltä: massaan sekoitetut pankojauhot antavat lihapulliin kaivattua ilmavuutta samalla kun ne sitovat aineksia yhteen. Kun lihapullia on reilusti, kätevintä on antaa uunin hoitaa niiden kypsentäminen. Jos haluat, voit kypsentää satsin hyvissä ajoin etukäteen ja pyöräyttää valmiit pullat pannun kautta tarjolle. 

Alun perin Oktoberfesteille suunniteltu resepti toimii yhtä hyvin muissakin kemuissa. Nappaa talteen myös kolmen aineksen dippikastikkeen ohje.

Olutlihapullien ohjeen löydät täältä.

PS Muista kostuttaa kädet vedellä tai öljyllä, kun pyörittelet lihapullia! Kun massa ei tartu käsiin, homma sujuu huomattavasti helpommin.

Reseptit Riikka Väliahde, Outi Väisänen, Christina Aaltio ja Sanna Kekäläinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla