Ravintola Pull on lihansyöjän taivas.
Ravintola Pull on lihansyöjän taivas.

Löysimme Tallinnasta viisi uutta poikkeamisen arvoista ravintolaa. Niissä tuoksuvat vastapaahdettu kahvi, grilli ja muodikas juurileipä.

1. Grilli kuumana: Pull
Jos mielii saada hyvää pihviä, kannattaa suunnata Rotermannin vanhassa teollisuuskorttelissa sijaitsevaan Pull-ravintolaan, jossa liha kypsennetään aidoilla hiilillä. Ravintolan nimikkoannos ”dirty steak” kypsennetään hiilien päällä. Toinen listan erikoisuus on yli kilon tomahawk-pihvi, jolla on hintaa 69 euroa. Samassa yhteydessä toimii myös liha-kauppa Saaremaa Butchery, josta voi ostaa paikallisten herkkujen lisäksi jopa kengurun ja seepran lihaa.
Rotermanni 2

2. Fine diningia kööpenhaminalaisittain: Juur

Lentokentän läheisyyteen avattu ravintola Juur tarjoilee fine diningia paikallisten pientilojen tuotteista. Vanhassa tehdasrakennuksessa sijaitseva ravintola on saanut vaikutteita Kööpenhaminan ravintoloista. Puurot ovat täällä hyviä ja harvinaisia muiden Tallinnan ravintoloiden listoilla. Omistajat paahtavat sivutoimenaan kahvia, joten täällä sumppi on taatusti maukasta.
Valukoja 10

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juur-ravintolan sali.

3. Kodikas viinibaari: Wine Not?

Viinin ystävien kannattaa poiketa pienessä Wine not? -viinibaarissa nauttimassa portugalilaisia viinejä. Paikan omistaja Carlos Pereira kertoo mielellään juomista. Jos nälkä yllättää, listalla on myös tapaksia. Viiniä voi ostaa myös mukaan.
Lai 6

4. Trendikästä nostalgiaa: Peatus

Kahteen vanhaan junavaunuun rakennettu Peatus tarjoilee drinkkejä ja livemusiikkia urbaanilla Telliskiven alueella. Ravintola huokuu nostalgiaa, sillä Neuvostoliiton-aikaisen junan alkuperäinen sisustus on säilytetty. Ravintola tarjoaa myös edullisia klassikkoannoksia, kuten stroganovia. Sen venäläinen kokki tekee isoäitinsä reseptillä. Terassi on auki kesäisin.
Telliskivi 62

5. Hapanjuurileipää ja laatukahvia: Röst Pagar & Kohvik

Tänne on pakko poiketa, sillä huumaava tuoksu ulottuu kadulle saakka. Vanhassa vehnämyllyssä sijaitseva leipomo-kahvila Röst leipoo hapanjuurileipää, jota voi ostaa uunituoreena mukaan tai nauttia siivun paikan päällä. Kannattaa maistaa myös tahmeita korvapuusteja ja mikropaahtimoiden pavuista jauhettua kahvia.
Rotermanni 14

Lisäksi tulossa pian

Tallinnassa on kovasti odoteltu Balti Jaama Turg -torin uudistumista. Sen uskotaan vievän virolaisen torikulttuurin uudelle tasolle. Modernilla torilla on kojujen lisäksi street food -paikkoja.
Balti Jaama Turg, Kopli 1

Huippuravintoloiden Noan, Okon ja Tuljakin ravintoloitsijat avaavat pian uuden paikkansa Paju Villan kaupungin vilinän ulkopuolelle Nömmen aluelle.
Paju Villa, Vabaduse puiestee 88

Sisältö jatkuu mainoksen alla