Kaupallinen yhteistyö

Ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi hemmottelee vieraitaan yrttimarinoidulla paneer-juustolla.

Syksyn pimeinä viikonloppuina on ihana kutsua vieraita istumaan iltaa tai ruokaisalle brunssille. Intialaisesta paneer-juustosta voi loihtia toinen toistaan maukkaampia tarjottavia.

”Paneer-juusto on mielettömän monipuolinen tuote, itse pidän siitä erityisesti marinoituna. Valmistan tätä yrttistä versiota juhlavaan brunssipöytään”, kertoo Väntsi.

Viipaleiksi leikatut paneer-juustopalat marinoidaan raikkaassa, yrttisessä oliiviöljymarinadissa, johon sipuli ja sitruunankuori tuovat oman lisäsäväyksensä. Jujuna on käyttää marinointiin Apetina Paneer -juuston pakettia – juustopalat mahtuvat siihen täydellisesti marinadin kanssa muhimaan, joten ne maustuvat tasaisesti.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Yrttimarinoitu paneer-juusto kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin säästää aikaa muihin valmisteluihin. Marinoidun paneerin kanssa leikkaan syyskauden kauneimpia sitrushedelmiä, verigreippiä, appelsiinia ja pomeloa, joilla ympäröin vadille asetellun, mehevän ja yrttisen juuston.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki: Jos juhlista jää tähteitä, nämä palat maistuvat seuraavana päivänä lounaalla salaatin kanssa aivan taivaallisilta.

Suosittu ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi ihastui Apetinan Paneer-juustoon: ”Paneer-juustosta voi valmistaa toinen toistaan ihanampia vegeruokia."
Suosittu ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi ihastui Apetinan Paneer-juustoon: ”Paneer-juustosta voi valmistaa toinen toistaan ihanampia vegeruokia."

Yrttimarinoitu paneer-juusto
n. 20 palaa (gluteeniton)

½ punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
½ dl oliiviöljyä
1 ruukku persiljaa
1 ruukku korianteria
½ ruukkua (2 rkl) ruohosipulia hienonnettuna
2 pkt (à 225g) Apetina Paneer-juustoa

koristeluun & tarjoiluun:
punaista chiliä
sitrushedelmiä, kuten pomeloa, verigreippiä ja appelsiinia

Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, hienonna valkosipuli ja laita molemmat kulhoon. Ripottele päälle sokeri ja suola. Sekoita. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, mehu ja oliiviöljy sipulien joukkoon. Hienonna yrtit ja kääntele ne sipuli-sitruunamarinadin joukkoon.

Avaa Apetina Paneer -juustopaketit, kaada liemi pois rasiasta. Viipaloi juustot noin 1 cm:n paloiksi. Kääntele viipaleita marinadissa ja laita ne takaisin rasiaan. Lusikoi päälle marinadia, peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Säästä loppu marinadi tarjoilua varten.

Tarjoilu: Asettele paneer-viipaleet lautaselle ja lusikoi päälle loppu marinadi. Koristele ohueksi leikatuilla chilirenkailla, yrtinlehdillä ja halutessasi lohkoiksi leikatuilla sitruunaviipaleilla.

Lumoudu Apetina Paneer -juustosta

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään. Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.

Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla