Munakoiso, bataatti, intialaiset mausteet ja ihana paneer-juusto mehevöittävät tämän herkullisen uuniruoan.

Herkullinen paneer-munakoisopaistos sopii erinomaisen hyvin rentoon juhlapöytään.

”Meillä mies rakastaa tätä ruokaa niin paljon, että hän syö sitä sellaisenaan – suoraan padasta”, ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi nauraa.

Väntsi itse viimeistelee annoksensa chilillä ja 3-vuotias poika omansa HP-kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Munakoiso, bataatti ja intialaiset mausteet ovat uuniruoan sydän ja rapeaksi paahtuvalla paneer-juustolla viimeistelty täyteläinen valkokastike on sen sielu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Aina kun teen tätä paistosta, herkuttelen, kunnes napa paukkuu”, Väntsi paljastaa.

Vinkki: Tämä on niitä ruokia, jota ei ole pakko tehdä yhdeltä istumalta. Voit vaikka edellisenä iltana paahtaa munakoisot, valmistaa tomaattikastikkeen ja valkokastikkeen sekä keittää bataatit valmiiksi. Laita kaikki jääkaappiin odottamaan. Kokoa vuoka vasta seuraavana päivänä ja anna uunin hoitaa loput!

"Paneer-munakoisopaistos on mehevä uuniruoka, joka paranee jokaisella lämmityskerralla", Meri-Tuuli Väntsi kertoo.
"Paneer-munakoisopaistos on mehevä uuniruoka, joka paranee jokaisella lämmityskerralla", Meri-Tuuli Väntsi kertoo.

Mehevä paneer-munakoisopaistos
(8 annosta)

2 munakoisoa
1 rkl suolaa
1 kg bataattia
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
3 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
½ tl kardemummaa
ripaus jauhettua neilikkaa
2 laakerin lehteä
1 dl punaviiniä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 rkl hunajaa
suolaa

Paneer-valkokastikegratiini:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
8 dl täysmaitoa
½ tl muskottia
suolaa & mustapippuria myllystä
1 kananmuna
1 pkt (225g) Apetina Paneer –juustoa

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Viipaloi munakoisot ja aseta ne uunipellille. Ripottele niille suola ja anna viipaleiden itkeä huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Pese bataatit ja kuori ne halutessasi. Viipaloi bataatit 2 cm paksuiksi paloiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja keitä bataattikiekkoja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita korkeareunaiseen pannuun öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Lisää kuivat mausteet sipuleiden joukkoon. Varo ruskistamasta sipuleita ja alenna lämpöä tarvittaessa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannuun punaviini sekä tölkkitomaatit mehuineen. Riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Sekoita. Anna seoksen porista hiljaa noin 10 minuuttia.

Sillä välin pyyhi munakoisoista ylimääräinen neste talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille öljyä ja nosta uunin yläosaan paahtumaan noin 10–15 minuutiksi kunnes munakoisot ovat ruskeita ja pehmeitä. Ota munakoisot uunista ja alenna uunin lämpö 180 asteeseen.

Mausta tomaattikastike suolalla ja hunajalla. Tarkista maku.  Kääntele kastikkeen joukkoon munakoisot. Ota pois liedeltä.

Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä kunnes seos muuttuu taikinapalloksi. Lisää sitten puolet maidosta ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti. Kun kastikepohjassa ei ole enää paakkuja, kaada joukkoon loput maidot. Lisää mausteet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Asettele keitetyt bataattikiekot noin 30x40cm kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle. Nostele päälle munakoisot ja kaikki tomaattikastike.

Lisää kananmuna jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon ja vispaa kastike sileäksi. Kaada kastike vuokaan. Kallista vuokaa ja ravista kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat kerrosten väleistä ja kastike imeytyy hyvin.

Murusta lopuksi Apetina Paneer-juusto vuokaan valkokastikkeen päälle ja paista uunivuokaa noin 45 minuuttia uunin keskiosassa.

Lumoudu Apetina Paneer -juustosta

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään. Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.

> Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla