Kaupallinen yhteistyö

Paneer-juusto rakastaa kuumaa pannua ja ruskistuu upeasti kuumassa öljyssä.

Ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi antaa pimeän syksyn piristykseksi yhden vegesuosikkireseptinsä.

”Yksi ihanimmista paneer-juuston käyttötavoista on paistaa se kuutioina rapeaksi pannulla ja tehdä sille silkkinen maapähkinävoikastike. Sitten vain kastike ja juustot nuudeleiden sekaan”, Väntsi kertoo.

Ruokavaikuttaja herkuttelee nuudeleilla mieluiten television ääressä lempisarjansa parissa. Mutta mikä parasta, tämä ruoka valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paneer-juusto rakastaa kuumaa pannua ja ruskistuu upeasti kuumassa öljyssä. Leikkaa kuutiot oman maun mukaan – jos pidät rapsakan ruskeasta pinnasta, leikkaa pienempiä kuutioita, jotta saat paljon tiristettyjä pikkupaloja. Jos taas pidät paneer-juuston mehukkaasta koostumuksesta, leikkaa vähän isompia kimpaleita ja nauti rapean ulkokuoren lisäksi mehevästä juustosisuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Paneer-maapähkinänuudelit on yksi kallisarvoisimmista arjen vegeresepteistäni. Kaapissani on aina maapähkinävoita, nuudeleita ja mausteita. Riittää, kun nappaan kotimatkalla kaupasta paneer-juuston lisäksi yhden paprikan ja sokeriherneitä. Silloin tiedän, että illallinen töllön ääressä on jo puoliksi tehty.”

Meri-Tuuli Väntsin arkinen nuudeliruoka valmistuu 20 minuutissa!
Meri-Tuuli Väntsin arkinen nuudeliruoka valmistuu 20 minuutissa!

Paneer-maapähkinänuudelit
2 annosta

1 pkt (225g) Apetina Paneer -juustoa
2 valkosipulin kynttä
4 cm pala inkivääriä
150 g sokeriherneitä
½ vihreä paprika
½ tlk (400g) kookosmaitoa
1 dl maapähkinävoita
2 rkl osterikastiketta
½ dl vettä
150 g nuudeleita
kevätsipulia
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen

Kuutioi Apetina Paneer-juusto. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Suikaloi sokeriherneet pituussuunnassa tikuiksi. Suikaloi paprika ohuesti. Yhdistä kookosmaito, maapähkinävoi, osterikastike ja vesi isossa lasissa tai kulhossa.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Lisää kuutioidut paneer-juustot pannulle ja ruskista noin 4 minuuttia. Lisää mukaan valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki.

Kaada maapähkinävoikastike pannulle. Sekoita maapähkinävoi ja kookosmaito pannulla sileäksi. Kiehauta. Alenna lämpöä ja lisää paprikat sekä puolet sokeriherneistä. Sekoita ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen, jotta kastike sakenee. Tarkista maku ja nosta pois liedeltä.

Kun nuudelit ovat kypsyneet, valuta ne ja kääntele mukaan maapähkinäkastikkeeseen. Jaa kahteen kulhoon. Viimeistele lopuilla sokerihernesuikaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.

 

Lumoudu Apetina Paneer -juustosta

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään. Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.

> Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla