Kaupallinen yhteistyö

Paneer-pakorat ovat intialaisen keittiön herkuimpia juttuja. Dippaa pallurat raikkaaseen herneminttudippiin.

Kaamos on harvan suomalaisen suosikkiaikaa. Onneksi hyvä ja herkullinen ruoka voi tuoda lohtua pimeisiin ja märkiin iltoihin. Ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi on ihastunut tänä syksynä erityisesti paneer-juustoon.

Pakora on intialaisen keittiön herkullisimpia ruokia – rapeaksi uppopaistettuja, kikhernejauhotaikinoituja palluroita, joissa on sisällä paneer-juustoa tai kasviksia. Niitä voi dipata hyvään soosiin tai syödä sellaisenaan.

”Minun versiossani taikinassa pyöritellään paneer-juustoa ja sipulisuikaleita. Klassinen minttudippi saa lisäsäväyksen herneistä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uppopaistamista ei tarvitse turhaan jännittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Öljyä ei kannata laittaa liikaa. Tähän riittää noin neljän senttimetrin kerros, sillä pakorat uppopaistetaan vain muutama kerrallaan. Uppopaistamisen voi hyvin myös hoitaa aiemmin päivällä, sillä pakorat voi lämmittää 180-asteisessa uunissa ritilän päällä, jotta ne rapeutuvat”, Väntsi neuvoo.

"Dippailtavat paneer-pakorat on resepti, jota saa jakaa juhlien jälkeen vieraille", hehkuttaa Meri-Tuuli Väntsi.
"Dippailtavat paneer-pakorat on resepti, jota saa jakaa juhlien jälkeen vieraille", hehkuttaa Meri-Tuuli Väntsi.

PANEER-PAKORAT & MINTTU-HERNEDIPPI
20 palaa (gluteeniton)

1 pkt (225 g) Apetina Paneer-juustoa
1 sipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
3 dl kikhernejauhoja
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
n. 1 ¾ dl kylmää vettä
5 dl rypsiöljyä

VIHREÄ HERNEDIPPI

2 dl pakasteherneitä (sulatettuna)
1 ruukku vahvaa minttua
½ vihreä paprika
½ vihreä chili
½ salottisipuli
3 cm:n pätkä inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

  1. Ota Apetina Paneer -juusto paketista ja valuta liemi pois. Leikkaa paneer-juusto 10 viipaleeseen ja viipaleet puoliksi, jotta saat 20 kuutiota. Suikaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja laita ne pieneen kulhoon pehmenemään etikan ja sokerin kanssa.
  2. Tee tässä välissä dippikastike. Laita sulatetut pakasteherneet korkeareunaiseen kulhoon tai kannuun. Nypi mintusta lehdet. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja kuutioi molemmat muutamaan osaan. Kuori salottisipuli ja inkivääri, hienonna molemmat. Lisää kaikki dipin ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku.  Halutessasi lisää chiliä, jos haluat tulisemman maun. Lisää lopuksi vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes dipistä tulee sopivan juoksevaa. 
  3. Mittaa kikhernejauhot keskikokoiseen kulhoon, lisää kuivat mausteet ja sekoita. Lisää vesi tilkka kerrallaan sekoittaen seosta kierrevispilällä, jotta kaikki jauhopaakut sekoittuvat nesteeseen. Kun seos on sileää ja paksua, frittitaikina on valmis.
  4. Kuumenna öljy noin 190-asteiseksi paksupohjaisessa keskikokoisessa kasarissa tai wokpannussa. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun sinne tiputettu pisara taikinaa alkaa heti kuplia ja kypsyä.
  5. Huuhtele marinoituneet sipulit ja kuivaa ne talouspaperilla. Lisää sipulit taikinaan. Lisää taikinaan myös 3−4 paneerpalaa ja pyörittele, jotta ne peittyvät taikinaan. Nosta paneerpalat yksitellen taikinasta keittiöpihdeillä niin, että mukaan tulee myös sipulia ja nosta suoraan kulhosta kuumaan öljyyn. Uppopaista kerrallaan enimmillään 4 palaa ja paista jokaista noin 2 minuuttia, käännellen paloja välillä. Nosta ruskistuneet palat reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivamaan.
  6. Tarjoa paneer-pakorat heti vihreän dipin kanssa. Parhaimmillaan ne ovat juuri valmistettuina, mutta voit myös uppopaistaa ne hieman aiemmin ja uudelleenlämmittää sitten 150-asteisessa uunissa ritilän päällä.

Lumoudu Apetina Paneer -juustosta

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään.

Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.

> Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla