Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Tätä vegepizzaohjetta kannattaa kokeilla – paneer-juustomurut kruunaavat makuelämyksen.

Ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi ihastui intialaisen makumaailman yhdistämisestä pizzoihin.

”Se kuka keksi yhdistää palak paneerin maut pizzaan oli nero! Tunnustan, minä se en valitettavasti ollut.”

Tässä pizzassa täyteläinen kerma ja pinaatti sekoittuvat uunissa, paneer-juusto rapeutuu sen pinnassa ja tuore inkivääri ja valkosipuli puraisevat juuri sopivasti. Koko komeuden viimeistelee uunissa uusiin makusfääreihin paahtuva curryjauhe.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Ja niin hullulta kuin curryjauhon ripotteleminen pizzan päälle tuntuu, sitä kannattaa kyllä kokeilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siinä missä aidon palak paneerin valmistaminen vaatii kastikkeen rauhallista valmistamista ja hauduttelua, tässä kyseisestä ruoasta inspiroituneessa pizza biancossa vedetään mutkat suoriksi ja päästään silti voittajana maaliin.

Meri-Tuuli Väntsin mielestä Palak paneer -pizza sopii niin pizzaperjantaihin kuin illanistujaisiin.
Meri-Tuuli Väntsin mielestä Palak paneer -pizza sopii niin pizzaperjantaihin kuin illanistujaisiin.

PALAK PANEER -PIZZA
3-4 pizzaa

Pizzataikina:
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl oliiviöljyä
n. 9 dl vehnäjauhoja
lisäksi ripaus vehnäjauhoja kaulitsemiseen

Täytteet:
1 pss (150g) hienonnettua pinaattia pakasteesta
1 pss (200g) lehtipinaattia pakasteesta
n. 4 cm pala tuoretta inkivääriä
2 prk Arla Lempi Fraîche –kermaa
4-6 valkosipulin kynttä
2 pkt Apetina Paneer –juustoa
3-4 rkl curryjauhetta
sormisuolaa
(vihreää chiliä)

  1. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sivele sudilla taikinan pinnalle vettä kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.
  2. Sulata pakastepinaatit pussien ohjeen mukaan. Sekoita pinaatit keskenään. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Jaa taikina 3-4 palaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna uuni vähintään 225 asteeseen grillivastuksin.
  3. Kauli taikinapallo kerrallaan noin 3 mm paksuksi pizzaksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pizzapohja uunipellille. Pursota pizzalle puolet Fraiche-kermapurkista ja levitä tasaisesti lusikalla. Ripottele kerman päälle pakastepinaattiseosta. Raasta pizzalle valkosipulia ja asettele sinne tänne inkivääritikkuja. Lisää päälle sormisuolaa.
  4. Murusta päälle ½ pkt Apetina Paneer -juustoa. Lopuksi sirottele pizzalle reippaalla kädellä curryjauhetta. Voit halutessasi myös lisätä tuoretta vihreää chiliä, jos haluat pizzaasi potkua.
  5. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja päältä herkullisen ruskistunut.

Lumoudu Apetina Paneer -juustosta

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään.

Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.

> Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla