Upeilla aasialaisruuilla hurmaat vieraasi takuuvarmasti.

Kiinalainen keittiö on ollut suomalaisten suosiossa jo vuosikymmenten ajan, emmekä ole poikkeus – onhan kyseessä yksi maailman suosituimmista ja laajimmalle levinneistä ruokakulttuureista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on enemmän kiinalaisia ravintoloita kuin McDonald’s, Pizza Hut ja Taco Bell -paikkoja yhteensä.

Se kertoo siitä, että mausteiset ja mehevät kiinalaisherkut kutkuttelevat makuhermoja aivan omalla tavallaan. Kiinalaiset herkut sopivat myös monenlaisiin ruokavalioihin, sillä ne on tapana tarjota riisin kanssa. Siksi annokset ovat usein luontaisesti gluteenittomia.

Useimmiten kiinalaista ruokaa nautitaan ravintolassa. Sen valmistus onnistuu helposti myös kotona – ja lopputulos voi olla jopa ravintolaruokaa herkullisempi. Kokosimme viisi kiinalaista superherkkua, jotka sopivat täydellisesti tarjottaviksi vaikkapa viikonlopun illallisvieraille. Muutaman annoksen valmistaminen vaatii aikaa, mutta usko pois: vaivannäkö palkitsee. Vaikeita tekniikoita tai erikoisia välineitä sen sijaan et näiden ruokien kokkaamiseen tarvitse.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Koukuttavan tahmea karamellipossu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suolaisen ja makean yhdistäminen osataan Aasiassa uskomattoman koukuttavalla tavalla. Hyvä esimerkki tästä on mausteinen karamellipossu, joka vie vierailtasi jalat alta. Karamellipossun valmistus ei ole vaikeaa, mutta se vaatii hieman aikaa – siksi ruokalaji sopii täydellisesti viikonloppuun. Voit tehdä osan valmisteluista jo edellisenä päivänä. Samaan aikaan rapea ja tahmea tekstuuri koukuttaa niin, että tästä ruuasta ei varmasti jää tähteitä! Ruokaan saa pienen suomalaisen twistin lisäämällä mukaan hiukkasen kirpeää tyrniä.

Katso ohje täältä »

2. Kung Pao: ihana retroherkku

Kung Pao kana on simppeli ja mausteinen wokkiherkku, jonka erikoisuutena ovat maapähkinät ja kastike, jota tekisi mieli melkein syödä lusikalla kulhosta. Kung pao kana on monen vakioannos kiinalaisessa ravintolassa, mutta annokseen saa uudenlaisen näkökulman, kun sen valmistaa kotona. Varaudu santsaamaan!

Katso ohje täältä »

3. Hapanimelä on parasta

Hapanimelä porsas ananaksen maistuu kaikille! Siinä yhdistyvät houkuttelevalla tavalla erilaiset vastakohdat, kuten lihan rapea kuori ja mehevä sisus. Annos ei ole liian tulinen edes perheen pienille, vaan makumaailma on mukavan lempeä.

Katso ohje täältä »

4. Paikallinen suosikki

Haluaisitko kokeilla kiinalaisten omaa suosikkiruokaa? Mapo Tofu on yksi maan rakastetuimmista annoksista. Nimensä mukaisesti se sisältää tofua, mutta myös mehevää jauhelihaa. Mapo Tofu sopii vahvojen makujen ystäville, sillä tässä herkussa yhdistyvät tulisuus ja aromaattisuus.

Katso ohje täältä »

Vinkki! Kiinalaisissa ruuiassa käytetään usein viismaustetta. Sitä voi ostaa valmiina, mutta mausteseoksen voi valmistaa helposti myös kotona.

Katso ohjevideo täältä »

Puhdasta possunlihaa Suomesta Kiinaan

Atria tarjoaa puhdasta ja turvallista possunlihaa laatutietoisille kuluttajille kotimaassa ja kansainvälisesti. Atria-tuotemerkki kertoo kuluttajille, että liha on alkuperältään suomalaista. Vuodesta 2017 lähtien Atria on vienyt tuotteita myös Kiinaan. Kiinassa possunliha on suosituin liha ja olennainen osa maan ruokakulttuuria. Tänä vuonna maassa juhlitaan sian vuotta.
Lue lisää Atrian Kiina-yhteistyöstä »  

 

Kung pao -kana on Setsuanilainen klassikko, johon kuuluu vähintään kourallinen (n. 10 kpl) kuivattuja chilejä ja tuntuvasti setsuaninpippureita (saa aasiakaupoista). Näiden yhteisvaikutusta kutsutaan nimellä "ma la" , eli "puuduttava" ja "tulinen". Tämä "ma la" -makuprofiili on aivan keskeinen osa Setsuanin keittiötä, eikä ilman sitä päästä edes lähelle alkuperäistä.

  • ylös 34
  • alas 38
Sisältö jatkuu mainoksen alla