Kaupallinen yhteistyö
Muscovadolla paahdettu maustebroileri
Muscovadolla paahdettu maustebroileri

Suolan tapaan sokerin tehtävä ruoanlaitossa on korostaa ruuan omaa makua. Lisäämällä tummaa sokeria suolaisiin ruokiin saat aikaan aivan uudenlaisia makuelämyksiä. Sokerilla voit tasapainottaa ja tasoittaa monien raaka-aineiden makumaailmaa ja aromia.

Tumma sokeri pyöristää suolaisessa ruuanvalmistuksessa suolaisuutta, karvaisuutta ja happamuutta. Hyppysellinen tummaa sokeria esimerkiksi tomaattikastikkeen joukossa tuo kastikkeessa yhdistyvät maut hyvin esille.

Varastoinnin yhteydessä kasvikset menettävät osan makeudestaan. Kun lisäät keittämisen tai paistamisen aikana vihannesten joukkoon tummaa sokeria, saat korostettua vihannesten omaa luonnollista makeutta.

Kokeile ja onnistu

Tummilla sokereilla saat suolaisiin ruokiin paahteisuutta, voimakasta makua ja mausteisuutta.

Tumma sokeri karamellisoituu ja paahtuu upeasti esimerkiksi broilerin päälle. Pinta tulee rapeaksi ja kauniin väriseksi. Broilerista tulee maukas, mehevä ja kutkuttavan makeansuolainen.

Graavilohen valmistuksessa sokeria on perinteisesti käytetty suolan ohella. Yllätä ruokavieraat, ja kokeile vaihteeksi tummaa Muscovado ruokosokeria lohen graavaamiseen. Tummasta sokerista lohi saa paahteisen, voimakkaan ja sopivan mausteisen maun.
Reseptit Keittiömestari Teemu Aura 

Trendikkäät tummat sokerit ovat valloittaneet herkkusuiden keittiöt ympäri maailmaa. Suomessakin kaupan hyllystä löytyy jo hyvä valikoima erilaisia tummia sokereita, joiden monipuoliset käyttömahdollisuudet ja paahteiset makuvivahteet yllättävät.

Ruokosokerit tuovat kokkaukseen vaihtelua ja aromikkuutta. Ne sopivat loistavasti sekä suolaiseen ruoanlaittoon että makeisiin jälkiruokiin. Tummat sokerit makeuttavat, maustavat, karamellisoivat ja antavat ruoalle kauniin värin.

Muscovadosokerin mausteinen makupaletti

Ruokosokereista hienostunein, täyteläinen muscovadosokeri on maultaan miellyttävän paahteinen ja mausteinen. Lakritsimainen aromi tulee ruokosokerin melassista. Muscovadossa voi aistia myös savun ja salmiakin vivahteita.

Muscovadosokeri on tuntumaltaan kostea ja hienokiteinen. Se antaa taikinoihin mehevyyttä ja kosteutta. Banaani-, porkkana- ja maustekakuissa kannattaa korvata puolet kidesokerin määrästä muscovadolla. Rohkeat kokit leipovat suklaakakun kokonaan tummalla sokerilla – suklaan ja muscovadon yhdistelmä maistuu taivaallisen hyvältä! Kokeile myös itsetehdyssä jäätelössä ja crème brûléessa. Kaakaojuomat on ihana aateloida muscovadolla.

Tumma muscovado sopii jälkiruokien lisäksi kastikkeisiin ja marinadeihin.

Koska muscovado ei ole äkkimakeaa, se soveltuu myös suolaisiin ruokiin kuten kastikkeisiin ja marinadeihin. Muscovadon maku korostuu parhaiten aasialaisessa ruoanvalmistuksessa, kun halutaan tasapainoittaa mausteisuutta, tulisuutta ja hapokkuutta särmikkäällä makeudella.

Käytä muscovadosokeria, kun haluat ruokiin paahteisuutta ja mausteista makeutta.

Ruokokidesokeri on mainio yleissokeri

Ruokokidesokeri on muscovadoa vaaleampaa, miedompaa ja makeudeltaan tavallisen sokerin veroista. Siinä on isompi kidekoko ja kaunis kullanruskea väri.
Ruokokidesokerissa on aromikas, hedelmäinen ja toffeemainen makumaailma. Se sopii loistavasti ruuanlaittoon, leivontaan, jälkiruokiin, säilöntään ja juomiin.

Voit hyvin korvata valkoisen sokerin kokonaan ruokokidesokerilla, jolloin saat esimerkiksi pullataikinaan enemmän makua ja kauniin paahteisen värin.
Muscovado-voisilmäpullan resepti Keittiömestari Teemu Aura

Tämä artikkeli on tuotettu yhdessä Dansukkerin kanssa.