Kaupallinen yhteistyö

Helposti valmistuvien tacojen täytteet ovat täynnä syksyn sykähdyttäviä sävyjä. Lempeä kasvipohjainen kastike viimeistelee herkun ja toimii myös dippinä!

Ilmojen viiletessä ja iltojen pimetessä on ihana kokkailla helppoa ja maistuvaa kasvisruokaa. Meksikolainen ruoka on kuin luotu syksyyn. Se on rentoa, värikästä ja sopivan mausteista.

Virittäydy viikonloppuun kokkaamalla chili-kikhernetacoja. Täydellisten vegetacojen maun salaisuus on simppeli – jotain tulista, makeaa, kirpeää ja suolaista. Täytä tortillat rouskuvalla punakaalisalaatilla, rapeiksi paistetuilla kikherneillä ja lempeän täyteläisellä avokadokastikkeella.

Avokadokastike valmistuu helposti kotimaisen Plantin Sour Dream -ruoanlaittovalmisteesta. Planti Sour Dream on kasvipohjainen vaihtoehto kermaviilille, jota voi käyttää niin kylmiin kuin lämpimiinkin ruokiin. Sour Dream tekee avokadokastikkeesta lusikoitavan notkean ja antaa makuun sopivaa hapokkuutta. Kun teet kastikkeen pehmeän kypsistä avokadoista, saat rakenteesta ja mausta samettisen pehmeän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän ohjeen avokadokastiketta tulee reippaampi satsi kuin tortillojen sisään saa lusikoitua. Lopun kastikkeesta voit kaapaista leivänpalalla tai dippailla kastikkeeseen syyssadon kasviksia. Herkulliseen kastikkeeseen tulee himo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Chili-kikhernetacot ja avokadokastike

4 annosta

Valmistusaika 30 minuuttia

  • 8 pientä tortillalettua
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1/2 pientä punasipulia viipaloituna

Avokadokastike

  • 2 dl Planti Sour Dream
  • 1-2 kypsää avokadoa
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
  • 1 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa

Punakaalisalaatti

  • noin 300 g punakaalia
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl seesaminsiemenkastiketta
  • 1/2 tl suolaa

Paistetut kikherneet

  • 1 prk (380 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1-2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
  • 1/2 tl suolaa

 

  1. Valmista avokadokastike. Lusikoi Planti Sour Dream kulhoon. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää korianteri, limenmehu, sriracha, sokeri ja suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Pese punakaali, halkaise tarvittaessa ja poista kanta. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.  Sekoita punakaalisalaatin ainekset keskenään kulhossa.
  3. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja taputtele vielä talouspaperilla kuivaksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kikherneet ja hunaja. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes kikherneet hieman ruskistuvat. Kikherneet saattavat poksua pannulta, jos niitä ei ole kuivattu huolellisesti. Sekoita joukkoon chilikastike ja suola.
  4. Täytä tortillat punakaalisalaatilla, paistetuilla kikherneillä ja avokadokastikkeella. Lisää päälle hienonnettua korianteria ja viipaloitua punasipulia. Taittele tortillat ja tarjoile heti täyttämisen jälkeen.

Planti Sour Dream - kasvipohjainen vaihtoehto kermaviilille

  • Soveltuu kylmiin ja kuumiin ruokiin
  • Kokeile esim. dippeihin, kastikkeisiin ja leivontaan.
  • Ihanan hapokas maku muistuttaa suuresti perinteistä kermaviiliä.
  • Valmistettu luomusoijapavuista.
  • Rasvaa 12%

Ostamalla Plantin tuotteita, teet aina myös hyvää. Plantin omistaa Kavli-säätiö, joka jakaa vuosittain voittonsa hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna Kavli Trust -säätiön kautta lahjoitettiin yhteensä jopa 12 miljoonaa euroa, joista 90 000 euroa jaettiin suomalaisten lahjoituskohteiden kesken. Lue lisää Plantin herkullisista tuotteista täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla