Juhlistatko juhannusta ystävien kanssa mökillä vai lähdettekö pitkälle piknikille rantakallioille? Miten ikinä vietätkään valoisan kesäyön juhlaa, tee se herkutellen.

Valmista täyteläinen punaviinimarinadi ja anna syvänpunaisen juhannusheilan hurmata härkäburgerit ja viekoitella täytetyt, grillatut portobellot. On aika kippistää kesän herkullisimmalle juhlalle!

Valmista sienille ja lihalle sopiva marinadi punaviinistä. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin lämpimän mausteinen Marqués de Cáceres Crianza. Lorauta tilkka viiniä marinadiin, ja tarjoa loput punaviinimarinoitujen grilliherkkujen kera. Tee marinadia kaksinkertainen annos, jos päätät herkutella sekä sienillä että burgereilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Punaviinimarinadi
1 annos
---
½ dl Marqués de Cáceres Crianza -punaviiniä
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 ½ rkl soijaa
1 ½ rkl fariinisokeria
reilusti tuoretta timjamia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita marinadin ainekset huolellisesti kulhossa.

Huom! Sienien marinointiin voit halutessasi hienontaa timjamin, jotta maku tarttuu sieniin. Lihalle tulevaan marinadiin timjaminoksat voi laittaa kokonaisina.

 

Gourmet-härkäburger
4 annosta

Tämän burgerin salaisuus on pitkään hautunut, punaviinillä mehustettu naudanliha ja pekonilla ryyditetty majoneesi. Kokonaisuuden viimeistelee syntisen suolainen sinihomejuusto ja ruokajuomaksi kaadettu, täyteläinen Marqués de Cáceres Crianza -punaviini.

500 g naudan rintaa, lapaa tai paistia
1 ½ tl suolaa
1 annos punaviinimarinadia (ohje yllä)
4 hampurilaissämpylää
suolakurkkua
versosalaattia
sinihomejuustoa esim. Valdeon

Pekoni-kevätsipulimajoneesi

1,5 dl majoneesia
½ pkt pekonia paahdettuna
1-2 kevätsipulin vartta silputtuna
mustapippuria myllystä

  1. Mausta liha suolalla ja nosta uuninkestävään vuokaan.
  2. Kaada marinadi lihan päälle ja kääntele liha kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua huoneenlämmössä noin 30 min.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista lihaa uunissa noin 20 minuuttia kerran paiston aikana kääntäen. Nosta vuoka pois uunista, laske uunin lämpö 110 asteeseen ja peitä vuoka foliolla. Anna hautua uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha pehmenee. Nosta liha liemestä ja riivi haarukan ja veitsen avulla. Siivilöi liemi.
  4. Valmista pekonimajoneesi. Paahda pekonit ja valuta paperin päällä. Pilko jäähtyneet pekonit majoneesin sekaan. Sekoita joukkoon kevätsipuli ja mausta mustapippurilla.
  5. Nosta riivitty härkä pannuun tai vuokaan ja lämmitä grillissä. Lisää joukkoon tilkka lientä mehustamaan lihaa. Grillaa hampurilaissämpylät. Kokoa burgerit sipaisemalla sämpylöille pekonimajoneesia ja nostamalla väliin salaattia, riivittyä härkää, sinihomejuustoa ja suolakurkkua. Nauti gourmet-burgerit Riojan alueella kypsyneen laadukkaan Marqués de Cáceres Crianza -viinin kera.

Punaviiniä siemailleet täytetyt portobellot
4 annosta

Nämä ruokaisat portobello-sienet on kylvetetty kevyesti punaviinimarinadissa. Marinadi viekoittelee sienten umamisen maun esiin ja mehustaa suuret sienet grillausta varten.

4 keskikokoista portobelloa
1 annos punaviinimarinadia (ohje yllä)
suolaa

Täytevaihtoehto 1: Pinaatti-mozzarellatäyte

50 g babypinaattia
1 pieni punasipuli viipaloituna
150–200 g mozzarellaa (Buffalo)
mustapippuria myllystä
suolaa
balsamicosiirappia viimeistelyyn

Täytevaihtoehto 2: Tomaatti-oliivitäyte

n. 1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleena
100 g manchego-juustoa
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
balsamicosiirappia viimeistelyyn

  1. Puhdista sienet ja poista jalka. Pyörittele sienet kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua 30 min.
  2. Nosta sienet marinadista. Kypsennä sieniä grillissä tai pannulla keskilämmöllä sisus alaspäin noin 3-5 minuuttia. Ripottele sienelle suolaa. Käännä sienet ja ripauta suolaa myös toiselle puolelle. Paista vielä muutama minuutti.
  3. Jos grilli on pieni ja kuuma, kannattaa sienet nostaa tässä vaiheessa hetkeksi pois lautaselle täyttöä varten. Jos tilaa on, voit nostella täytteet sienille suoraan grilliin. Täytä sienet nostelemalla täyteaineksia kerroksittain sienille. Pinaattitäytettä kannattaa painella kevyesti, jotta saat täytettä reilusti sienille. Nosta täytetyt sienet takaisin grilliin.
  4. Grillaa sieniä kannen alla noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja sienet ovat pehmenneet. Parhaimmillaan grillatut portobellot ovat hieman napakoina. Viimeistele balsamicosiirapilla ja yrteillä. Nauti Marqués de Cáceres Crianza -viinin kera.

Palkittu Marqués de Cáceres Crianza sopii myös muille kesän grilliherkuille tai tarjottavaksi voimakkaiden juustojen kanssa. Laadukas ja pehmeätanniininen viini löytyy Alkon hyllyvalikoimasta 13,35 € (17,67 €/l)
nautikohtuudella.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla