Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 359 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalainen red velvet -kakku kätkee sisäänsä juustokakkuisen makuraidan. Mikä parasta, tämän kakun valmistuksessa voi jättää sähkövatkaimen lomalle ja vain sekoitella aineet kulhossa.

Tummalla kaakaojauheella maustettu kahvikakkutaikina saa parikseen ihanan silkkisen juustokakkuraidan, jossa maistuu aavistus raikasta sitruunaa.

Kakkutaikinan nesteenä käytetään joulukakuista tuttua piimää. Taikinaan lisätään myös pieni tilkka viinietikkaa, joka edesauttaa kuohkeuden pysymistä. Punainen elintarvikeväri antaa kakulle amerikkalaisen red velvet -kakun tyyliä. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla.

Voideltuun kakkuvuokaan kaadetaan ensin kolmannes kakkutaikinasta, sen jälkeen juustokakkutäyte lusikoidaan varovasti päälle. On hyvä pyrkiä siihen, ettei täyte leviä vuoan reunoille asti. Juustokakkutäytteessä kannattaa käyttää täysrasvaista tuorejuustoa, sillä kevytversiot notkistuvat uunin lämmössä liiaksi.

Loppu taikina lusikoidaan päällimmäiseksi ja kakku pääsee uuniin. Kakun on hyvä antaa jäähtyä täysin ennen tarjoamista.

Vinkki! Kakun paistoaika saattaa vaihdella reilustikin kakkuvuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys ennen paistamisen lopettamista. Kakun kuuluu olla kostea ja tiivis. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Red velvet-juustokakku

Ainekset

TÄYTE
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
4
rkl
vehnäjauhoja
KAKKUTAIKINA
5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
tl
suolaa
tl
ruokasoodaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
dl
piimää
dl
rypsiöljyä tai voisulaa
2
isoa kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
(punaista elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Voitele iso (vetoisuus noin 2,4 l) pinnoitettu kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Tee ensin täyte. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita pallovatkaimella.

  3. Valmista kakkutaikina toisessa kulhossa sekoittamalla jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suola ja ruokasooda yhteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kannussa. Lisää joukkoon piimä, öljy, vaniljasokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita piimäseos jauhoseokseen.

  4. Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi täyte päälle siten, että vuoan reunoille jää kakkutaikinaa. Lisää loput kakkutaikinasta vuokaan.

  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (16)

Irtolehden lukija

Missä asteessa kakku paistetaan

Vierailija

180 asteessa. Lukee ensimmäisessä kohdassa.

Vierailija

Miten tästä saisi gluteenittoman?

Vierailija

Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 1 dl = 1 dl

Vierailija

Vaihda jauhot gluteenittomiin

Xx

Voiko tämän pakastaa?

vierailija

Miten tästä saisi pienemmän?

Vierailija

Kuinka kauan kakku säilyy ja onko säilytettävä jääkaapissa?

Vierailija

Moi, myös täällä heräsi kysymys säilytyspaikasta ja siitä kuinka kauan kaakku säilyy?

Vierailija

Sokeria on ainakin niin paljon että luulisi säilyvän päiviä jos maku vaan pysyy hyvänä. Jääkaapissa aion säilyttää.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna, jotta ei ime itseensä makuja tai hajuja. Kakku pysyy hyvänä ainakin 3-4 päivää.

Vierailija

Paistoin 1.5 tuntia ja silti jäi raaaksi. Lisäksi aivan liian makea. Jo tekovaiheessa ihmettelin rasvan määrää 2.25 dl? Meni roskiin. Harmittaa hyvät aineet.

Vierailija

Ei onnistunut tämä kakku. Jäi raaaksi. Ei jatkoon😬

Vierailija

Onko oikeasti resepti ja paistoaika oikein? Pieleen meni, jäi raaaksi ja hajosi kumottaessa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.