
Amerikkalainen red velvet -kakku kätkee sisäänsä juustokakkuisen makuraidan. Mikä parasta, tämän kakun valmistuksessa voi jättää sähkövatkaimen lomalle ja vain sekoitella aineet kulhossa.
Tummalla kaakaojauheella maustettu kahvikakkutaikina saa parikseen ihanan silkkisen juustokakkuraidan, jossa maistuu aavistus raikasta sitruunaa.
Kakkutaikinan nesteenä käytetään joulukakuista tuttua piimää. Taikinaan lisätään myös pieni tilkka viinietikkaa, joka edesauttaa kuohkeuden pysymistä. Punainen elintarvikeväri antaa kakulle amerikkalaisen red velvet -kakun tyyliä. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla.
Voideltuun kakkuvuokaan kaadetaan ensin kolmannes kakkutaikinasta, sen jälkeen juustokakkutäyte lusikoidaan varovasti päälle. On hyvä pyrkiä siihen, ettei täyte leviä vuoan reunoille asti. Juustokakkutäytteessä kannattaa käyttää täysrasvaista tuorejuustoa, sillä kevytversiot notkistuvat uunin lämmössä liiaksi.
Loppu taikina lusikoidaan päällimmäiseksi ja kakku pääsee uuniin. Kakun on hyvä antaa jäähtyä täysin ennen tarjoamista.
Vinkki! Kakun paistoaika saattaa vaihdella reilustikin kakkuvuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys ennen paistamisen lopettamista. Kakun kuuluu olla kostea ja tiivis.
Red velvet-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele iso (vetoisuus noin 2,4 l) pinnoitettu kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
-
Tee ensin täyte. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita pallovatkaimella.
-
Valmista kakkutaikina toisessa kulhossa sekoittamalla jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suola ja ruokasooda yhteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kannussa. Lisää joukkoon piimä, öljy, vaniljasokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita piimäseos jauhoseokseen.
-
Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi täyte päälle siten, että vuoan reunoille jää kakkutaikinaa. Lisää loput kakkutaikinasta vuokaan.
-
Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Missä asteessa kakku paistetaan
180 asteessa. Lukee ensimmäisessä kohdassa.
Miten tästä saisi gluteenittoman?
Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 1 dl = 1 dl
Vaihda jauhot gluteenittomiin
Voiko tämän pakastaa?
Heippa,
kyllä, kakun voi pakastaa.
Miten tästä saisi pienemmän?
Kuinka kauan kakku säilyy ja onko säilytettävä jääkaapissa?
Moi, myös täällä heräsi kysymys säilytyspaikasta ja siitä kuinka kauan kaakku säilyy?
Sokeria on ainakin niin paljon että luulisi säilyvän päiviä jos maku vaan pysyy hyvänä. Jääkaapissa aion säilyttää.
Hei,
kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna, jotta ei ime itseensä makuja tai hajuja. Kakku pysyy hyvänä ainakin 3-4 päivää.
Paistoin 1.5 tuntia ja silti jäi raaaksi. Lisäksi aivan liian makea. Jo tekovaiheessa ihmettelin rasvan määrää 2.25 dl? Meni roskiin. Harmittaa hyvät aineet.
Ei onnistunut tämä kakku. Jäi raaaksi. Ei jatkoon😬
Onko oikeasti resepti ja paistoaika oikein? Pieleen meni, jäi raaaksi ja hajosi kumottaessa.
Kiitos vinkeistä! Laitoin 3dl sokeria,voisulaa 2dl ja käytin karkeita vehnäjauhoja. Paistoaika 1h. Todella helppo ja nopeatekoinen. Kakusta tuli hyvä,kostea, tiivis kuten ohjeessa mainitaan. Ei missään nimessä raaka. Eilen leivoin,laitoin jäähdyttyä jääkaappiin. Tänään on todella hyvänmakuinen.