
Paista kakku pikkuvuoissa jokaiselle juhlijalle omaksi, söpöksi yllätykseksi. Tämän tumman kakun salaisuus on voin korvaaminen oliiviöljyllä, se pitää kakun pitkään mehevänä.
Suklaa-oliiviöljykakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (vetoisuus 2,4 l) tai kaksitoista pientä vuokaa (vetoisuus 2 dl).
-
Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi ja lisää sokerin ja fariinisokerin kanssa jauhoseokseen.
-
Yhdistä toisessa kulhossa öljy, kauramaito ja munat. Raasta appelsiinista 1 rkl oranssia kuoriosaa hienoksi raasteeksi ja lisää se vaniljatahnan kanssa öljyseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina vuokaan. Paista isoa kakkua 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mistä voi ostaa tummaa kaakaota?
Hei,
tummalla kaakaojauheella tarkoitetaan kaakaota, jossa on maininta sopivuudesta leivontaan. Tumma kaakao -nimitystä käytetään, jotta kukaan ei käyttäisi makeutettuja kaakaojuomajauheita. Tummaa kaakaota myydään lähes kaikissa pienimmissäkin ruokakaupoissa.
Hei! Mitä tässä tarkoitetaan vaniljatahnalla?
Hei,
vaniljatahna on aidosta vaniljasta tehtyä tahnaa, jota löytyy leivontaan erikoistuneista kaupoista sekä joistain isoimmista hyvin varusteilluista ruokakaupoista. Sen voi korvata vaniljasokerilla, jota kannattaa laittaa 1,5 teelusikallista.
Ajattelin korvata vaniljatahnan vaniljauutteella. Käytössä Dr Oetker. Paljonko sitä pitää laittaa?
Hei,
vaniljauutetta tarvitaan saman verran kuin vaniljatahnaa, eli 1 tl.