Nämä herkut syntyvät ilman vaivaamista ja sämpylöiden pyörittämistä. Inspiraationa Sikke Sumarin aikonaan omistaman Nami Namaste -majatalon rapeat aamiaissämpylät.
Yön yli sämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva ja suola haaleaan veteen isossa kulhossa.
-
Lisää kaurahiutaleet ja jauhot erissä ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ja sekoita vielä kerran, mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
-
Peitä kulho ensin leivinpaperilla ja sen jälkeen keittiöpyyhkeellä. Jätä yöksi jääkaappiin kohoamaan.
-
Kuumenna aamulla uuni 225 asteeseen.
-
Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperin päälle uunipellille sen kummemmin muotoilematta. Ripottele päälle siemeniä ja tee pintaan ristiviilto. Paista sämpylöitä noin 30 minuuttia.
-
Ota kypsät sämpylät mahdollisimman nopeasti pois pelliltä ritilän päälle. Älä missään tapauksessa peitä sämpylöitä liinalla, jotta niiden rapeus ei häviä.
Täällä ei ole sämpyläjauhoja. Voinko käyttää tavallisia vehnäjauhoja vai sopisiko joku sekotus paremmin?
Hei,
voit hyvin laittaa sämpyläjauhojen tilalle enemmän grahamjauhoja tai jotain hiutaleita.