
Kaneli, kardemumma ja hunaja maustavat jäätelön, joka saa mukavaa happamuutta turkkilaisesta jogurtista. Tässä ohjeessa et tarvitse edes sähkövatkainta.
Jogurtti-hunajajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
-
Viilennä kondensoitu maito jääkaappikylmäksi. Lusikoi se kulhoon ja lisää jogurtti, kaneli ja kardemumma.
-
Kaada puolet seoksesta leipävuokaan tai pieneen uunivuokaan. Valuta päälle puolet hunajasta. Toista kerrokset.
-
Peitä vuoka kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
-
Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hieman kanelia. Viimeistele annokset tuoreilla vadelmilla ja hunajalla.
Vinkki Voit valmista jäätelön myös jäätelökoneessa.
Moikka! Haluaisin valmistaa tämän jäätelökoneessa. Laitetaanko kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta sekaisin ja lopuksi hunaja sekoitetaan ns. raitoina joukkoon? Vai hunajakin suoraan seokseen?
Tiina Hautala
Hei,
hunaja kannattaa lisätä raitoina valmiin seoksen joukkoon.
Vallan mielenkiintoinen ohje näin jo vuosikymmenet kotijäätelöä tehneenä.
Mutta mutta: ”Kaada puolet seoksesta leipavuokaan tai pieneen uunivuokaan.” Siis minkä kokoisiin?
Jos todella ihan oikeasti olette värkänneet tämänkin tänne tuuppaamanne ohjeen, tietänette minkä kokoinen vuoka tilavuusmitoiltaan tarvitaan.
Sen tiedon näpytteleminen tähänkin ohjeeseen tuskin olisi vienyt kohtuuttomasti aikaanne, kiitos.
Onko kondensoitu maito sitä makeaa tyyppiä?
Hei,
kiitos kysymyksistä. Ohjeeseen sopii käyttää esimerkiksi 1,5 L vetoista leipävuokaa.
Kondensoitu maito on makeaa maitotiivistettä. Kysessä on kuitenkin eri tuote kuin karamellisoitu kondensoitu maito, joka taas on kinuskia. Kaupan hyllyllä kannattaa siis olla tarkkana, kun valitsee purkkia.