
Kasvisten mieto maku saa paahtamisesta lisää ytyä. Uunissa paahdetuista kesäkurpitsoista valmistuu peston tapainen kastike parmesaanin, siementen ja yrttien kanssa.
Kesäkurpitsaspagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halkaise valkosipulista ”hattu” irti. Laita valkosipuli pellille. Valuta valkosipulille ja kesäkurpitsoille öljyä. Mausta kesäkurpitsat suolalla, pippurilla ja chilillä.
- Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita ¾ kesäkurpitsaviipaleista tehosekoittimeen. Laita loput sivuun tarjoilua varten. Purista tehosekoittimeen paahdetut valkosipulit. Lisää parmesaani, basilikanlehdet, sitruunamehu ja siemenet. Aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että kastike sekoittuu pastaan helposti.
- Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele kesäkurpitsaviipaleilla ja raastetulla parmesaanilla. Lisää halutessasi päälle raastettua sitruunankuorta.
Vinkki: Voit halutessasi paistaa kesäkurpitsat pannulla öljyssä.
Miksi otsikossa valehdellaan? Miksei tuon ruuan nimi voi rehellisesti olle kesäkurpitsapasta jos kaikki mahdollinen kelpaa?
Kuvassa ei ole spagettia, vaan rigatone -pastaa. Sen verran näkee sokea Reettakin.