Nämä lempeänmakuiset lihapullat on maustettu dijoninsinapilla, hunajalla ja yrteillä. Nämä sopivat erinomaisesti pieniksi cocktailpaloiksi.
Nämä lempeät lihapullat valmistuvat käden käänteessä eivätkä vie juurikaan aikaa. Pullat voi kypsentää joko pannulla tai uunissa. Pannulla ne saavat kauniin kullanruskean paistopinnan, mutta uunissa paistettuna säästyt suuremmalta paistamisen käryltä.
Lihapullien valmistus ei vaadi turhaa kikkailua. Ainekset sekoitetaan tasaisesti yhteen, jonka jälkeen massa pyöritellään pulliksi. Pilkotut sipulit on kuitenkin hyvä paistaa pannulla pehmeiksi ensin. Hunaja, dijoninsinappi ja maustepippuri tuovat näihin pulliin hauskan ja herkullisen twistin.
Lihapullat voi viimeistellä vielä erilasilla yrteillä ennen tarjoilua. Ne toimivat hyvin sellaisenaan esimerkiksi cocktailpaloina, mutta ne voidaan tarjota myös erilaisten lisukkeiden kanssa.
Lempeät lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita ranskankerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne voissa pannulla pehmeäksi.
-
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
-
Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
-
Paista lihapullat voissa pannulla tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Noin 8 kertaa tavallisia korppujauhoja kalliimpia pankojauhoja ei todellakaan kannata työntää lihapullamassaan. Niitä kannattaa käyttää asioiden kuorruttamiseen. Itse suosin ruiskorppujauhoja, koska ovat terveellisempiä ja maukkaampia, eivätkä kuitenkaan ihan hirvittävästi kalliimpia kuin tavalliset vehnäkorppujauhot.
Muuten kyllä hyvä perus lihapullaohje. Tuohon vielä kunnon tumma ruskeakastike ja perunamuusi ja eikun ääntä kohti.
Hyva Luoja miten hurjasti aineita!! Vahemmallakin parjaa. IMHO.
Ulkosuomalainen
@ Hypersaukko
Olet ihan oikeassa noista pankojauhoista. Kaiken lisäksi ne sitovat kosteutta aivan eri tavalla kuin tavalliset korppujauhotjoten jo senkään takia niitä ei pitäisi tunkea lihapullataikinaan.