Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 255 keittokirjaan.
OHJE Jesse Kamras KUVA Elvi Rista

Yksinkertainen rapuliemi nostaa kalasopan uudelle tasolle.

Kalastajan kalakeiton salaisuus piilee yksinkertaisessa rapuliemessä, joka saa hapokkuutta ja makeutta tomaattipyreestä. Tomaattipyree, vesi ja ravun kuoret saavat hautua kattilassa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen liemi siivilöidään talteen.

Perinteikkään perunan ja porkkanan sijaan lohisoppaan pilkotaan raikasta fenkolia ja varsiselleriä. Lisäksi valkosipuli ja chili tuovat keittoon pientä potkua. Kasviksia kuullotetaan hetki kattilassa, jonka jälkeen joukkoon kaadetaan rapuliemi ja tomaattimurska. Lopuksi keittoon lisätään kaltatut ja pilkotut tomaatit sekä pilkottu purjo tuomaan lisää makua ja rakennetta.

Lohikuutiot lisätään keittoon vasta keittämisen loppuvaiheessa, jotta se pysyisi mahdollisimman mehevänä. Lohi saa kypsyä keitossa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen keitto viimeistellään katkaravuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + rapuliemi 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalastajan kalakeitto

Ainekset

500
g
ruodotonta lohifileetä
1
sipuli
1
fenkoli
1
varsisellerin varsi
2
valkosipulinkynttä
1/2
punaista chiliä
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
3
tomaattia
1/2
purjo
1
tl
chilijauhetta
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Rapuliemi
400
g
isoja kuorellisia katka- rapuja (pakaste)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin rapuliemi. Kuori sulaneet katkaravut. Siirrä ravut kylmään odottamaan. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä pari minuuttia. Lisää ravunkuoret ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä se kelmulla. Anna liemen jäähtyä ja kuorien laskeutua kattilan pohjalle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan, kuumenna ja anna kiehua noin 5 minuuttia, jotta liemi hiukan tiivistyy.
  2. Leikkaa sipuli, fenkoli ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä tomaattipyreen kanssa 3 minuuttia. Lisää rapuliemi ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia.
  3. Kalttaa tomaatit: leikkaa tomaattien pintaan ristiviilto, kasta minuutiksi kiehuvaan veteen ja vedä kuori irti. Leikkaa kuoritut tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit ja leikkaa purjo suikaleiksi. Lisää ne keittoon. Lisää myös chilijauhe, suola ja pippuri.
  4. Poista lohifileestä nahka ja vatsarasva. Leikkaa filee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kalapalat keittoon. Anna kypsyä pari minuuttia mutta älä keitä enää. Lisää lopuksi katkaravut. Hienonna persilja keittoon. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Liian paljon väkeviä mausteita, ei tunnista enään mitä soppaa syö.
Syökö makkara vai liha vai kala soppaa, pitänee arvata tahi katsoa
lautaselle maistaminen ei riitä😝🤣😁

Vierailija

Edelliselle kommentoijalle: laita toki vähemmän mausteita jos siltä tuntuu.

Vierailija

Edelliselle kommentoijalle: se olikin varoitus niille jotka ei ole kokeilleet aiemmin chiliä.

Vierailija

Ei todellakaan ole liikaa tai liian väkeviä mausteita. Kiva että on välillä jotain muutakin kuin sitä iänikuista lähes maustamatonta kermalientä lohen kanssa. Onhan sekin ihan hyvää, mutta vaihtelu virkistää.

Ja eiköhän kaikki tiedä että chili on tulista. 😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.