
Gordon Ramsayn munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.
Gordon Ramsayn munakokkeli
Ainekset
Työvaiheet
-
Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.
-
Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.
-
Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.
Tosi kätevää ostaa kaupasta lusikallinen mitä tahansa hapankermaa.
Itse reseptiin, saman voi tehdä laittamalla kerman alussa ja huolehtimalla siitä etteivät kananmunat kypsy kuivaksi.
Monille ihmisille tuntuu olevan ongelma hapankermojen valitsemisessa, ranskankermassa on rasvaa n. 15%, smetanassa n. 30%, muuten ne ovat tasan samaa tavaraa. Tähän väliin mahtuu parikin muuta, mutta myös eri merkeillä mainituissa on eri rasvaprosentteja. Jos on "kevyt smetana" niin se on ranskankerma :D
Munakokkeliin pitää ehdottomasti lisätä myös VALKOpippuria.
hapankerma laitetaan lopuksi, jotta kananmunien kypsyminen ei mene yli.
Lisäksi korjaisin, että 'hämmennetaan koko ajan aivan kuin ET olisi tekemässä risottoa' - ei sitä risottoa tarvitse koko ajan härkkiä.
Munat pannulle, loraus maitoa ja suolaa, sekoita kunnes neste irtoaa silloin sopivaa. Helppoa ja yksinkertaista.
Ei nämä Sopan ohjeet kyllä minua vakuuta.
Ei oikein koskaan. Enemmänkin kuin vitsikirjaa lukisi 🙃