Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Punaviini-suklaakakku on kakku aikuiseen makuun. Se yhdistää tummaa suklaata, espressoa ja makean täyteläistä punaviinisiirappia. Kruununsa kakku saa punaviinissä haudutetuista päärynöistä.

Katso päärynöiden ja siirapin ohje täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punaviinisuklaakakku

Ainekset

8
punaviinipäärynää
2
dl
punaviinisiirappia
Kakkuvuokaan
1
rkl
voita
½
dl
korppujauhoja
Pohja
225
g
voita
200
g
tummaa suklaata
2
dl
ruokosokeria
2
dl
sokeria
4
munaa
4½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maukettamatonta kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
200
g
voita
5
dl
tomusokeria
½
dl
vahvaa kahvia, esim. espresso
100
g
tuorejuustoa

Työvaiheet

1. Aloita valmistamalla punaviinipäärynät. Anna niiden maustua sillä aikaa, kun valmistat kakun muut osat.

2. Valmista pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 20 cm:n halkaisijan vuoka korppujauhoilla. Kuutioi voi ja rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi ja suklaa kattilassa.

3. Mittaa kulhoon sokerit ja munat. Vispaa käsivatkaimella noin 5 minuuttia eli kunnes vaahto on kuohkeaa.

4. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi kuivat aineet joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 45 min. Kakku on kypsä, kun hammastikulla pistäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä paiston jälkeen. Ota täytteen voi huoneenlämpöön.

5. Valmista täyte. Kuutioi voi. Mittaa tomusokeri valmiiksi mittaan. Nosta voikuutiot kulhoon ja lisää vähän tomusokeria. Aloita vispaaminen sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria tasaisesti. Vispaa kunnes voi ja sokeri ovat sekoittuneet hyvin ja kuohkeutuneet. Lisää kahvi tipoittain. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vispaa vielä voimakkaasti sekaisin.

6. Kokoa kakku. Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi kerrokseksi. Kostuta pohjat siirapilla käyttäen apuna pullasutia tai lusikkaa. Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytettä sen päällle nuolijalla. Nosta seuraava kerros päälle ja toista, jos teet kolmikerroksisen kakun. Sivele loput täytteestä kakun reunoille ja päälle. Nosta punaviinipäärynät kakun päälle ja valuta siirappia päärynöille.

Kommentit (2)

Susa Kallio
Seuraa 
Liittynyt6.4.2015

Olisko antaa jotain arviota paljonko jauhoja on sopiva määrä?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

2½
dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
4½
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.