Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Dim sumit kypsyvät näpsästi höyrykattilassa muffinivuoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Dim sumit possusta ja katkaravuista

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
rasvatonta maitoa
Täyte
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
(maapähkinä)öljyä
400
g
porsaan jauhelihaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
4
rkl
hoisinkastiketta
1
pss(180 g)
pieniä katkarapuja
1
tl
suolaa
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku
korianteria
Lisäksi
1/2
dl
seesaminsiemeniä
32
paperista muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Tee kastike ja salaatti (ks. ohjeet alla).
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa, 1–2 minuuttia sekoitellen. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi sipuli, raasta valkosipuli ja inkivääri.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja inkivääri. Kypsennä 3–4 minuuttia. Lisää maustekastikkeet ja jäiset ravut. Kypsennä vielä 5 minuuttia niin, että neste haihtuu. Lisää suola ja hienonna sipulinvarret ja korianteri joukkoon.
  5. Valmista taikina. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu 1–2 minuutissa.
  6. Laita höyrykattilan alaosaan vettä ja nosta se liedelle kuumenemaan.
  7. Jaa taikina jauhotetulla alustalla 16 osaan. Kauli tai painele palat jauhotetuin käsin ½ cm:n paksuisiksi ympyröiksi (Ø n. 10 cm). Laita 2–3 rkl täytettä kiekoille. Nosta taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen. Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Ripottele seesaminsiemenet koristeeksi. Kypsennä höyrykattilassa kannen alla 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoa chili-inkiväärikastikkeen ja kurkkusalaatin kanssa.

Chili-inkiväärikastike

Ainekset

1
chili
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
hienonnettua korianteria
1
dl
soijakasiketta
1
limetin mehu
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna chili; poista siemenet, jos et pidä kovin tulisesta. Raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua ruuan valmistamisen ajan.

(2 1/2 dl, 5 min)

Aasialainen kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
2
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
rkl
riisietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kurkun kiinteä osa kuorimaveitsellä. Jätä pehmeä keskus käyttämättä. Nosta suikaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Viipaloi chili.
  3. Sekoita kaikki ainekset kurkun joukkoon. Anna maustua dim sumien valmistamisen ajan.

(5 min)

Kommentit (1)

Piia_3
Seuraa 
Liittynyt25.9.2016

Kastikkeet ja täytteet ok, mutta taikina kummallinen...

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.