Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Dim sumit kypsyvät näpsästi höyrykattilassa muffinivuoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Dim sumit possusta ja katkaravuista

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
rasvatonta maitoa
Täyte
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
(maapähkinä)öljyä
400
g
porsaan jauhelihaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
4
rkl
hoisinkastiketta
1
pss(180 g)
pieniä katkarapuja
1
tl
suolaa
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku
korianteria
Lisäksi
1/2
dl
seesaminsiemeniä
32
paperista muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Tee kastike ja salaatti (ks. ohjeet alla).
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa, 1–2 minuuttia sekoitellen. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi sipuli, raasta valkosipuli ja inkivääri.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja inkivääri. Kypsennä 3–4 minuuttia. Lisää maustekastikkeet ja jäiset ravut. Kypsennä vielä 5 minuuttia niin, että neste haihtuu. Lisää suola ja hienonna sipulinvarret ja korianteri joukkoon.
  5. Valmista taikina. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu 1–2 minuutissa.
  6. Laita höyrykattilan alaosaan vettä ja nosta se liedelle kuumenemaan.
  7. Jaa taikina jauhotetulla alustalla 16 osaan. Kauli tai painele palat jauhotetuin käsin ½ cm:n paksuisiksi ympyröiksi (Ø n. 10 cm). Laita 2–3 rkl täytettä kiekoille. Nosta taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen. Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Ripottele seesaminsiemenet koristeeksi. Kypsennä höyrykattilassa kannen alla 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoa chili-inkiväärikastikkeen ja kurkkusalaatin kanssa.

Chili-inkiväärikastike

Ainekset

1
chili
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
hienonnettua korianteria
1
dl
soijakasiketta
1
limetin mehu
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna chili; poista siemenet, jos et pidä kovin tulisesta. Raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua ruuan valmistamisen ajan.

(2 1/2 dl, 5 min)

Aasialainen kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
2
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
rkl
riisietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kurkun kiinteä osa kuorimaveitsellä. Jätä pehmeä keskus käyttämättä. Nosta suikaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Viipaloi chili.
  3. Sekoita kaikki ainekset kurkun joukkoon. Anna maustua dim sumien valmistamisen ajan.

(5 min)

Kommentit (1)

Piia_3
Seuraa 
Liittynyt25.9.2016

Kastikkeet ja täytteet ok, mutta taikina kummallinen...

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.