Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Isot kaurahiutaleet ovat ihania ja tykkäävät hieman pidem­mästä haudutusajasta. Niistä voi valmistaa herkullisen puuron klassikkopasta cacio e pepen hengessä.

Puuron päällisenä kannattaa kokeilla muutakin kuin marjoja ja hedelmiä. Vaikka puuro herkästi mielletään vain aamu- tai iltapalalle sopivaksi ruoaksi, kannattaa sille antaa mahdollisuus myös lounaalla. Cacio e pepe -pastasta inspiraation saanut kaurapuuro yllättää maukkaudellaan.

Kaurapuuro kannattaa tehdä isoista hiutaleista, jolloin puurossa on enemmän rakennetta. Isojen hiutaleiden keittoaika on hieman pidempi kuin tavallisten kaurahiutaleiden, mutta puuro valmistuu kuitenkin noin puolessa tunnissa. Puurohiutaleiden kypsyessä vastarouhittua pippuria paahdetaan kuivalla pannulla, mistä leviää ihana tuoksu keittiöön.

Paahdetun pippurin lisäksi puuroon laitetaan nimensä mukaisesti juustoa. Ricotta-juustoa sekä raastettu mozzarella sopivat reseptiin hyvin. Ricottan tilalla voi kokeilla myös sulatejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapuuro cacio e pepen tapaan

Ainekset

1
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
maitoa
4
dl
vettä
dl
isoja kaurahiutaleita
2
dl
ricottajuustoa
1
dl
mozzarellaraastetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda mustapippuria pari minuuttia kuumassa kuivassa kattilassa. Ota pippurit pois odottamaan. Kaada maito ja vesi kat­tilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kau­rahiutaleet kiehuvaan nesteeseen. Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 30 minuuttia.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita puolet ri­cotasta ja mozzarellaraaste kuumaan puu­roon. Sekoita joukkoon suola ja ½ tl paah­dettua mustapippuria. Tarjoa loppu ricotta ja mustapippuri puuron päällä.

Vinkki! Malli Chrissy Teigenin hittipuurosta saa himpun verran suolaisemman ja suomalaisemman, kun korvaa ricotan sulatejuustolla, esimerkiksi Koskenlaskijalla.

Kommentit (6)

Niilo22

On hyvää. Teen tätä usein

che ’sta caciara

Kuka teillä kääntää näitä reseptejä?

Cacio e pepe tarvitsee ehdottomasti suolaista juustoa, joko alkuperäisen pastan pecorinoa tai sitten "Teigenin hittipuuron" raastettua parmesaania tai muuta grana-juustoa... mutta siis ricottaa nyt ei ainakaan, kyseessä täysin erilainen tuote (saati sulatejuustoa)
Varsinaiset ruokatoimittajat.. 

Vierailija

Yök kaurapuuro on hyvää ilman juustoja en ymmärrä moista sotkotusta, seuraavaksi liha ja peruna niin tulee koko päivän ruok

Vierailija

cacio e pepe on pasta eikä siihen ole muuta tapaa, kyllä taas Italialaiset nauravat tälle. Onko seuraavaksi ruispuuroa maksaa venetsialaiseen tapaan puolukkahillolla.

Hopealumikko

Ei kannata kokeilla mitään uutta ja erilaista, joku voi vaikka nauraa.

Vierailija

Kyllä näitä uusia puuro ohjeita pukkaa, joskin ihmeellisiä sekoituksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.