
Parsaleipä kuorrutetaan herne-fetatahnalla.
Parsaleipä herne-fetatahnalla
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta herneet pakastimesta huoneenlämpöön sulamaan.
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja öljy. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
- Kaada herneet kulhoon ja murustele joukkoon feta. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori kulhoon. Purista appelsiinista mehu muiden aineiden joukkoon. Lisää myös suola ja pippuri. Soseuta tahnan aineet tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa 12 osaan. Kauli taikinapaloista noin puolen sentin paksuisia soikeita leipiä.
- Paista leipiä valurautapannulla keskilämmöllä noin minuutti kummaltakin puolelta. Pannulla ei tarvitse olla rasvaa, mutta halutessasi voit öljytä pannua paiston aikana. Leipiin saa tulla kunnolla ruskeita pilkkuja. Nosta valmiit leivät pannulta leivinliinan sisään.
- Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Leikkaa parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita sitruunanmehu, öljy, suola ja pippuri parsasuikaleiden joukkoon.
- Levitä tahna leipien päälle ja nostele päälle parsasalaattia.
Kuulostaa tosi hyvältä!
Harvemmin näkee parsaohjeita, joissa parsaa ei kypsennetä. Vai ymmärsinkö väärin tuon kohdan?
Hei, kyllä vihreää parsaa voi käyttää myös kypsentämättömänä ja niin tehdään tässäkin ohjeessa. Terveisin, Soppa365-toimitus